Dues centenàries més a Berga: la Josefa i la Carme reben la medalla de la Generalitat

Jornada festiva a Berga Residencial per celebrar els 100 anys de dues usuàries

Dissabte d’aniversari a Berga Residencial. Dues de les usuàries del centre, la Josefa Férez i la Carme Boada, han bufat aquest cap de setmana tres espelmes -les del número 100- envoltades de la resta de persones que viuen a la residència.

Dissabte al matí es va fer un acte institucional en què Rosa Soler, la coordinadora de la Regió Social de la Catalunya central del Departament de Drets Socials, va entregar a la Josefa i la Carme les dues medalles de centenàries que la Generalitat concedeix a qui arriba a les tres xifres. Soler va reivindicar que “celebrar els 100 anys abans era un fet molt puntual i ara passa de forma continuada a tot el país, i això és una molt bona notícia perquè vol dir que l’esperança de vida creix”. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, la regidora de Salut i Drets Socials, Andrea Corominas, i el president del Consell Comarcal, Ramon Caballé.

Al migdia, es va organitzar una gran paella al centre i a la tarda hi van actuar els Grangers del Berguedà.

Dues lluitadores

La Josefa Férez va néixer a Mula, a Múrcia. Va viure-hi la guerra i amb només 13 anys va anar a cuidar la filla de la seva cosina a Cartagena. Es va casar i va venir a viure a Vilanova i la Geltrú amb un fill. Ha tingut cinc fills i li’n queden tres de vius. El seu marit va morir d’un infart fa 21 anys i, ara, ella viu a Berga Residencial. La defineixen com “una senyora molt forta, molt treballadora, molt familiar i molt bona persona”.

La Carme Boada va néixer a Sant Martí Vell, a l’Empordà, on va estudiar fins als 14 anys. Va viure a Barcelona i va treballar de modista i de pagesa. Va treballar de botiguera durant 40 anys a Queviures Colmado Murria, fins que es va jubilar. De gran, va viatjar per tot Europa i la defineixen com “una dona molt activa i independent, sempre pendent dels seus familiars i molt estimada”.

X