El Correllengua omplirà Berga d’activitats culturals durant tot aquest cap de setmana

La programació comptarà amb actes relacionats amb la poesia, el teatre i la música

Berga acollirà els diferents actes de la programació del Correllengua aquest cap de setmana. La iniciativa impulsada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana ja ha passat per Olvan, Bagà, Guardiola de Berguedà, Vilada, Casserres i la Valldan, i aquest cap de setmana farà parada a la capital de comarca.

Tot plegat arrencarà divendres 27 d’octubre amb la projecció i col·loqui del reportatge “Catalunya Nord: el Català, a Judici”, de Pep Antoni Roig. L’acte tindrà lloc al Teatre Patronat a les 19:00 h de la tarda i serà presentat per Carles Solà, director del programa 30 Minuts de TV3.

En acabat, a les 21:00 h del vespre, hi haurà un sopar de brasa a la plaça del Forn, i posteriorment, es farà una sessió de concert i ball folk amb Corrandes són Corrandes, organitzat per la Berguedana de Folklore Total.

Dissabte 28 d’octubre l’activitat començarà a les 11:00 h del matí amb una sèrie de Tallers, Jocs, Parades, Activitats i Balls de Cultura Popular per a totes les edats que es faran pels carrers del barri vell. De fet, el casc antic de Berga estarà ple d’ambient durant tot el matí, i és que a les 12:00 h del matí, la Bauma dels Encantats i els Entrompats oferiran un cercavila per tot el barri antic. A les 14:00 h del migdia, el Cine Catalunya acollirà el Dinar Popular de la jornada, a càrrec dels Castellers de Berga, fent una pausa entre els actes organitzats.

A les 16:00 h de la tarda, es reprendran les activitats a la plaça de les Cols, on primer es farà un concurs del clàssic programa de TV3, el Gran Dictat i una hora més tard, a les 17:00 h, hi ha organitzat un concert del grup Mai Por.

Un Correllengua amb homenatge a Joan Brossa

Per acabar la jornada, a les 21:00 h el grup Tràfec Teatre representarà l’obra teatral Estrip i Sinònims de Joan Brossa al Teatre Municipal.

Diumenge dia 29 d’octubre serà l’últim dia del Correllengua a Berga i la jornada arrencarà amb un recital poètic organitzat per Òmnium Cultural anomenat esBROSSAnt BROSSA. Es farà a Sant Francesc a les 12:00 h del migdia. Segons ha explicat Xavier Gonzalez-Costa, membre d’Òmnium Cultural, “s’ha volgut centrar tot el recital amb Brossa, i que, per tant, tots els rapsodes llegiran poemes del mateix autor”. Seguidament, a les 13:00 h, es durà a terme l’entrega de premis del I Certamen Literari del Correllengua del Berguedà

Sergi Hinojo, membre del Casal Panxo i organitzador del Correllengua, ha dit que “enguany s’han volgut allargar les activitats durant tot el cap de setmana, ja que abans només duraven un dia, així com donar una visió més comarcal al Correllengua”.