La transformació de la placeta de la Font del Ros haurà d’esperar al 2024

El govern de l'Ajuntament de Berga comptava aconseguir una subvenció de 50.000 euros de la Diputació per pagar un 25% de l'obra, però finalment no els l'han concedida i això fa ajornar el projecte, com a mínim, fins l'any que ve.

El govern de l’Ajuntament de Berga descarta fer aquest any les anunciades obres de remodelació de la placeta de la Font del Ros. A finals de març, el govern anterior —del mateix color que l’actual— va presentar el projecte com la principal inversió de l’últim pressupost del mandat, però l’any acabarà sense poder executar l’obra i el govern ja ha transferit diners de la partida a altres bandes.

El regidor de Junts Ferran Aymerich va detectar-ho al ple de dijous passat i ho va fer públic: “Ens sorprèn que es donin de baixa 83.000 euros de la partida d’inversions cap a la Font del Ros. Això vol dir que la inversió queda enterrada per aquest any?”.

En la rèplica, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va confirmar-ho: no s’executarà aquest any, però “no queda descartada sine die, sinó que esperem poder-la fer l’any vinent”. Serra també va explicar que el govern confiava pagar part de les obres —d’uns 200.000 euros de cost total— amb una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona per actuacions relacionades amb la mobilitat. Però l’Ajuntament de Berga no ha passat el filtre de puntuació de la sol·licitud i finalment no ha rebut els diners. Això sí, l’any que ve tornaran a demanar-la i, des de la Diputació, els han dit que tenen “més números de ser-ne beneficiaris pel simple fet de reiterar la sol·licitud”, segons va explicar el propi regidor.

També es va aprofitar el punt plenari per transferir diners que havien de servir per repassar i reparar la façana de l’Escola Santa Eulàlia. Tampoc es podrà fer aquest any (havia de rondar els 140.000 euros), però en canvi sí que s’estan fent obres menors a les escoles, com el canvi de paviment del gimnàs de l’Escola Sant Joan.

El projecte a la Font del Ros: convertir la placeta en una zona de plataforma única

El govern preveia fer aquest mateix any una zona de plataforma única a la Font del Ros, amb prioritat per a vianants i crear una nova àrea de jocs que comuniqui la plaça petita amb la gran. També es preveia adaptar i ampliar les voreres als carrers Francesc Macià, Prat de la Riba i Pau Picasso.

Els veïns, molestos per no ser-ne informats

L’Associació de Veïns de la Font del Ros ha fet un comunicat on lamenta que l’execució de les obres s’endarrereixi i recorden que és “una actuació urgent i llargament reivindicada”. L’entitat també lamenta “la manca d’informació i que els veïns ens n’haguem hagut d’assabentar a través del ple municipal”. Finalment, l’AVV reclama al govern “que trobi el finançament necessari el més aviat possible”.

Els veïns també han fet arribar als mitjans de comunicació una sèrie d’imatges de la placeta per reforçar que es tracta d’una actuació urgent. Són aquestes: