Berga promou dos projectes amb diverses activitats per conscienciar sobre el reciclatge d’envasos

Enguany es repetirà la ReFireta i s'impulsarà un sorteig on participaran 9 comerços que aposten pel consum d'envasos responsable

La setmana vinent, del 18 al 26 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i l’Ajuntament de Berga, juntament amb el Consell Comarcal, s’hi han adherit per segon any consecutiu.

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus tracta l’elevat consum d’envasos, que acaben provocant grans problemes ambientals. La Unió Europea, per exemple, general 80 M de tones d’envasos cada any i això provoca unes emissions de CO₂ molt perjudicials. L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal, doncs, han organitzat dos projectes per conscienciar a tothom sobre la importància del reciclatge dels envasos.

Un sorteig que premia els compradors responsables

En primer lloc, es farà la ReFireta el dissabte 18 de novembre. Durant la jornada, s’instal·laran una vintena de parades de la Plaça de les Fonts a la Plaça de Sant Pere, que proposaran diverses activitats i tallers per conscienciar als més joves sobre les conseqüències del consumisme extrem. A les parades també es parlarà de la importància de generar pocs residus i de reutilitzar-los un cops fets servir.

Jesús Calderer, conseller comarcal de Residus, ha parlat de la ReFireta com “una iniciativa interessant per tal de conscienciar a les noves generacions sobre la importància de consumir menys, i reutilitzar els envasos de forma correcta”.

D’altra banda, 9 comerços s’han adherit a una iniciativa que es basarà a fer un sorteig entre aquells compradors que durant la setmana del 18 al 26 de novembre, hi vagin a comprar amb un envàs portat de casa, i que, per tant, no se’ls n’hagi de donar un de nou des del comerç. El guanyador del sorteig obtindrà un lot de productes o un descompte d’aquell comerç on hagi comprat sense generar cap envàs.

Maria Giménez, botiguera de La Llavor Alimentació Ecològica, ha explicat que “la iniciativa de comprar sense generar envasos és més fàcil de dur a terme en botigues més petites perquè et permet tenir un tracte molt més proper amb el client i, que, per tant, el petit comerç és més sostenible que comprar en comerços més grans”.

X