El Berga, el Gironella i el Puig-Reig, clars candidats a pujar a Primera Catalana

Els tres conjunts es troben al capdamunt d'una Segona Catalana on els derbis seran decisius per decidir el futur dels equips berguedans a la competició

@regio7

El futbol berguedà viu un moment esplèndid, sobretot a la Segona Catalana. El Berga, el Gironella i el Puig-Reig competeixen en aquesta categoria i enguany estan sent dels equips més destacats a la classificació.

A moments d’ara, els tres conjunts es troben a la part alta de la taula i són clars candidats a pujar a Primera Catalana, sigui ascendint de forma directa o a través d’un play-off. De fet, el Berga, el Gironella i el Puig-Reig es troben entre les 5 primeres posicions de la competició i els tres equips porten pràcticament el mateix nombre de punts.

Els tres conjunts de la comarca en plena forma

El Berga és el més ben classificat quan ja s’ha jugat quasi un terç de la lliga. Els de Pau Morral sumen 20 punts i tot i que són tercers, acumulen la mateixa puntuació que el Ripollet i el Torelló, que són el primer i el segon classificat, respectivament.

Qui segueix al Berga de ben a prop és el Gironella. Els homes de Joan Segura són quarts amb 19 punts i podrien col·locar-se líders si aconsegueixen una victòria en la pròxima jornada i els seus competidors més directes es deixen punts als seus respectius enfrontaments. Els gironellencs compten amb una plantilla molt jove, però són el conjunt menys golejat de la categoria. Els de la perla només han encaixat 8 gols en 10 partits i la seva solidesa defensiva està sent decisiva.

D’altra banda, el Puig-Reig ja és al capdamunt de la classificació tot i el mal inici del conjunt dirigit per Jesús Pelfort. Els puig-reigencs, que van disputar el play-off d’ascens a Primera Catalana en la temporada anterior estan tornant a demostrar que tenen equip i joc per ser un dels equips punters de la Segona Catalana.

Els derbis poden ser decisius

Els tres conjunts, doncs, es troben en un moment molt bo i si tot continua igual, es disputaran l’ascens entre ells. De fet, hi ha dos derbis a la cantonada. El diumenge 3 de desembre el Puig-Reig rebrà al Berga a casa, i la jornada següent, el dissabte 16 de desembre, el Gironella es veurà les cares amb el Puig-Reig en l’últim partit abans de les festes de Nadal. Dos enfrontaments que tot i quedar molta lliga, poden ser un bon termòmetre per veure quin dels tres equips sembla estar més endollat per pujar de categoria.

X