Firmes perquè es posin més passos elevats a la zona del carrer Salvador Espriu de Berga

Veïns s'organitzen per portar les signatures a l'Ajuntament per fer palès que els ensurts viaris són cada vegada més freqüents. L'Ajuntament assegura que ho té "sobre la taula".

Moviment ciutadà a la zona del carrer Salvador Espriu de Berga perquè l’Ajuntament prengui mesures per a la seguretat dels vianants. Diversos veïns s’han organitzat per recollir signatures que, després, es presentaran a l’Ajuntament, acompanyant un escrit.

En aquest escrit, que és el que signen els veïns, s’exposa “la preocupació” per “ensurts viaris” que els ciutadans han patit travessant passos de vianants. Els promotors deixen clar que la majoria d’aquests ensurts són per l’excés de velocitat dels vehicles i demanen tres accions: més passos elevats o bandes per reduir la velocitat, més senyalització dels límits de velocitat, i una campanya d’educació viària per sensibilitzar conductors i vianants, de totes les edats.

A l’escrit també s’hi detallen alguns punts on els promotors perceben més inseguretat viària: el carrer Pere III, el carrer Barcelona amb Josep Badia, l’Isaac Albéniz amb Lluís Millet, el Salvador Espriu, la carretera de Sant Fruitós, la ronda Moreta amb plaça de la Creu o la rotonda de l’ambulatori, al passeig de la Indústria.

Sorpresos amb l’acollida

El Forn l’Espurna va ser un dels punts de recollida de signatures. Des de l’establiment, fins i tot van haver de demanar més escrits a la veïna que els havia portat el full de recollida de firmes perquè, en pocs dies, va quedar ple. “Jo també he tingut algun ensurt alguna vegada, però no pensava que hi hagués tanta gent intranquil·la amb la situació“, reconeix la dependenta de la botiga.

La veïna que va portar fer arribar l’escrit al forn ha explicat a l’Aquí Berguedà que no ho fa “amb ànim d’anar contra ningú, sinó amb ànim d’ajudar-nos els uns als altres i també a l’Ajuntament”. Detecta que, des de la pandèmia, “ens hem accelerat tots i hi ha més estrès general”, i afegeix que això es veu especialment amb els avançaments temeraris i el soroll dels cotxes.

L’Ajuntament ho estudia: “Està sobre la taula”

Preguntat per l’Aquí Berguedà, el regidor de Mobilitat, Guillem Canal, ha assegurat que són conscients que “és una de les zones amb més trànsit de la ciutat” en franges del dia concretes. La zona és a tocar de l’Escola Xarxa (escola i institut) i també connecta l’Institut Guillem de Berguedà amb la zona del passeig de la Pau.

“Amb les dades que tenim, no tenim constància que hi hagi hagut cap sinistre, però això no vol dir que no hi haguem d’intervenir. No ha de passar una cosa perquè hi fem alguna cosa. És una de les cruïlles que en el Pla de Mobilitat Urbana ja estan contemplades. Fer-hi millores està sobre la taula”, ha explicat Canal.

El regidor de Mobilitat s’ha assabentat de la recollida de signatures a través de la trucada de l’Aquí Berguedà, però l’ha agraït: “Quanta més gent participi, s’organitzi i vulgui compartir les seves inquietuds i idees, millor”.