La CUP valorarà l’estació a la Font del Ros i el baixador de BeGI: “Sabem quina és la composició de l’Ajuntament”

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, aclareix que la seva opció segueix sent la rasa dels Molins, però diu que des del govern estudiaran la proposta "des del punt de vista tècnic i també polític".

La CUP estudiarà la proposta de Berga Grup Independent (BeGI) per canviar el rumb de l’estació de busos, fer-la a la Font del Ros i alçar un petit baixador a la rasa dels Molins. Ho va explicar aquest dijous el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, als mitjans de comunicació: “Estem valorant la seva conveniència des del punt de vista tècnic i també polític”.

Fins ara els cupaires defensaven que el lloc per a l’estació estava escollit —la rasa dels Molins— i que no canviaria a menys que els informes tècnics ho requerissin. Ara, però, obren la porta a negociar, tot i que recalquen que la seva opció continua sent la construcció a la rasa: “Sabem quina és la composició de l’Ajuntament. No tenim majoria absoluta i algunes de les coses en què volíem anar més ràpid, haurem d’anar més lents”.

A l’espera de la modificació urbanística

En aquests primers vuit mesos de mandat, la CUP havia de tirar endavant una modificació puntual del plantejament urbanístic de la rasa dels Molins. L’objectiu del moviment era adaptar el planejament a l’aspecte actual de la zona, ja que amb els anys havia quedat desfasat. El tràmit és “simple”, segons Aleix Serra, però no s’ha fet perquè “ha calgut prioritzar projectes que tenien més urgència”. És el cas dels accessos a les urgències o l’enderroc de l’edifici del carrer Verdaguer. Ara —diu Serra— “aquestes carpetes s’han pogut tancar i se n’obriran altres”, com podria ser l’estació.

“Escaldats de les solucions fàcils”

Des de BeGI, Judit Vinyes i Lluís Minoves van defensar a principis de setmana que a la Font del Ros la tramitació urbanística no hauria de ser un problema perquè l’espai ja està pensat per acollir una infraestructura com l’estació.

Sobre això, el regidor d’Urbanisme dubta: “És un pla parcial que no està desenvolupat. Segurament també s’hi hauran de fer modificacions urbanístiques. A la rasa dels Molins també semblava que tot havia de ser ràpid i després es va veure que calia actualitzar els projectes perquè les condicions havien canviat. És imaginable que podria passar el mateix amb el projecte de la Font del Ros. Estem una mica escaldats de les solucions fàcils“.

Per tot plegat, Serra apunta que “canviar d’idea tindria conseqüències importants: no sabem si de cost, però segur que temporals, perquè es pot allargar encara més”.