Estació de busos a la Font del Ros: l’associació de veïns del barri critica que no els han presentat res

L'entitat reclama tant a Berga Grup Independent com al PSC informació sobre els projectes que posen sobre la taula i recalca que "les persones que hi vivim som els primers interessats en conèixer els detalls"

El parc de les Aubes (a l'esquerra) i el pàrquing de la Font del Ros (a la dreta), les dues ubicacions que s'han posat sobre la taula en els últims dies per alçar l'estació de busos.

Malestar en el si de l’Associació de Veïns de la Font del Ros arran de les propostes que han sortit a la llum en els últims dies per alçar l’estació de busos de la ciutat al barri. De moment, no es posicionen ni a favor ni en contra de la construcció, però sí que recriminen als partits polítics que hagin fet públiques les idees abans de presentar-les al veïnat.

L’entitat considera que, abans de fer-ho arribar als mitjans, tant Berga Grup Independent com el PSC haurien d’haver-se posat en contacte amb ells i presentar-los les propostes. “Creiem que les persones que hi vivim som els primers interessats en conèixer els detalls d’aquests projectes abans d’elevar a la resta de partits del consistori o presentar-lo als mitjans”, apunten en un comunicat.

Per tot plegat, reclamen a BeGI i PSC “informació sobre els projectes” i matisen que de moment no es posicionen: “Simplement volem fer públic que considerem que els passos no han seguit el que creiem que és el recorregut més lògic, posant al centre i prioritzant els veïns que poden quedar afectats si aquests projectes tiren endavant”.

Fonts de BeGI al·leguen que, durant la campanya electoral, van fer un acte obert a la Font del Ros per explicar el projecte que defensen i que, ara, només s’hi ha afegit el baixador a la rasa dels Molins. També recorden que en campanya van demanar a l’associació de veïns una reunió, però l’entitat va decidir no reunir-se amb cap partit per mantenir la neutralitat política. A més, ara el grup i l’entitat s’han emplaçat a una reunió de cara a la setmana vinent per intercanviar impressions.

Per la seva banda, el PSC ja va deixar clar la setmana passada que la seva proposta s’havia cuinat en silenci durant mesos i que el pla d’acció previst és presentar-ho primer als grups amb la idea de treballar per un consens polític el màxim d’ampli.

Dues propostes que reobren el meló de la ubicació

A principis de la setmana passada, BeGI va proposar una nova idea per a la futura estació de busos de Berga. Insisteixen en fer-la a la Font del Ros, però per acostar postures amb la resta de partits (sobretot, amb el govern de la CUP i ERC) proposen fer un baixador a la rasa dels Molins que faci lloc al bus urbà, als taxis i a busos puntuals. Això sí, deixen clar que les línies regulars (les que cada dia venen i arriben de punts com Barcelona, Manresa, Vic o la Seu, entre altres) operarien només a la Font del Ros.

Dies més tard, el portaveu del PSC, Abel Garcia, va explicar a l’Aquí Berguedà que fa mesos que treballen una proposta i que preveuen presentar-la a la resta de grups de l’Ajuntament en breu. Els detalls del projecte de moment se’ls reserva, però sí que avança que consisteix en alçar l’estació al parc de les Aubes, entre el pàrquing de la Font del Ros i la benzinera del passeig de la Pau. El PSC, a més, deixa la portar oberta a negociar amb BeGI per trobar punts d’encaix entre les dues propostes i fer-ne una de sola que sumi els punts forts.