El PSC té a punt una proposta per alçar l’estació de busos de Berga al parc de les Aubes

Els socialistes tenen previst presentar-la als grups municipals en les pròximes setmanes i s'avenen a negociar amb BeGI per trobar punts d'encaix i, si escau, fer una sola proposta.

La de Berga Grup Independent (BeGI) podria no ser l’única alternativa per a l’estació de busos de Berga que surti a la llum pública. En els últims mesos, el PSC ha treballat un altre projecte, amb possibles punts d’encaix amb el de BeGI, i té previst presentar-lo a la resta de grups de l’Ajuntament en les pròximes setmanes.

Després d’exposar-lo a la plana política, el faran públic, però ja d’entrada el portaveu del grup, Abel Garcia, ha avançat a l’Aquí Berguedà que proposaran fer l’estació al parc de les Aubes. És la zona verda que hi ha entre el pàrquing de la Font del Ros i la benzinera. Això sí, Garcia no es tanca en banda i s’avé a negociar amb BeGI per casar les dues propostes i estudiar si en pot sortir una de sola, agafant els punts forts d’ambdues.

Els socialistes fa mesos que es van desmarcar de l’últim projecte d’estació a la rasa dels Molins. Des d’un primer moment, el PSC va considerar que no era “encaixable” perquè la rasa dels Molins “no té un accés ràpid ni directe a la C-16”, i això podia generar problemes importants de mobilitat a la zona. Hi afegien altres inconvenients com ara la falta de consens amb l’associació de veïns (que ja ha dit que veuen amb bons ulls la idea de BeGI) i el fet que ells imaginin la rasa dels Molins com un espai verd on encabir activitats a l’aire lliure i places d’aparcament.

Junts manté postura: a la rasa dels Molins només si hi ha vial fins a la C-16

La postura de l’altre grup de l’oposició no ha canviat. Junts per Berga insisteix que podrien arribar a votar a favor de tirar endavant el projecte que defensen la CUP i ERC a la rasa dels Molins, però perquè això passi, cal que s’hi inclogui el vial que connecti la zona directament amb la C-16.

El portaveu del partit turquesa, Ramon Caballé, ha exposat a l’Aquí Berguedà que, si l’opció del vial no és possible, estan oberts a estudiar-ne d’altres i no posaran línies vermelles a l’hora d’asseure’s a negociar amb ningú. Això sí, Caballé també ha aclarit que, de moment, tot el que saben de la proposta de BeGI és el que ha sortit als mitjans de comunicació.