Ocells, fils i pirates: aquestes són les dotze comparses premiades a la rua del Carnaval de Berga

L'imponent fènix de la generació del 98 s'endú el premi gran de la rua d'aquest any. Una altra generació, la del 95, s'endú animació; i els pirates del Carib són la millor comparsa.

Un imponent fènix, amb ales que s’obrien i es tancaven i petits ocells sortint-ne de dins, s’ha endut aquest cap de setmana el premi gran de la rua del Carnaval de Berga. Ha estat la proposta d’aquest any de la generació del 98 i el Ball dels Cornuts al Pavelló Vell la va proclamar millor carrossa de la desfilada. El xou de La Nudista, que buscava el millor vestit per als gegants de la Patum, va rebre el premi a la millor animació. I els Pirates del Carib van guanyar el premi a la millor comparsa.

Carrosses sorprenents

La categoria de les carrosses va estar especialment renyida. La guanyadora va ser la de la generació del 98, però va tenir competència… i dura!

El segon lloc va ser per a Berglàntida 96,5, que va alçar un impressionant esquelet marí per escenificar la descoberta, per culpa de la sequera, d’una civilització enfonsada al pantà de la Baells.

FOTO: AJ BERGA

Els altres dos premis de la categoria (aquest any també hi havia distinció per als quarts classificats) van ser per a dues escoles: la divertida tortuga que lluïa la comparsa de FEDAC Xarxa va guanyar el tercer premi i el tren farcit de detalls que acompanyava Willy Wonka i els Oompa Loompa de l’Escola Sant Joan va ser quart.

FOTO: AJ BERGA
FOTO: AJ BERGA

Xous farcits de berguedanisme

L’actualitat berguedana va ser protagonista de molts espectacles. Els guanyadors de la categoria d’animació van ser la generació del 1995. Van presentar-se a la rua amb una proposta atrevida, però berguedana com poques: es deien La Nudista, eren fils i buscaven els millors vestits per als gegants de la Patum.

FOTO: AJ BERGA

El segon lloc va ser per als bigotis, que van fer-se un homenatge, exhibint tota mena de disfresses que han portat al Carnaval de Berga i simulant la seva mort com a comparsa.

FOTO: AJ BERGA

La tercera posició de la categoria va anar a parar a una altra generació, la del 99, batejats com a Dojo Kyu Kyu, que van fixar-se en el Japó per trobar la solució per mantenir les tradicions més nostrades de la comarca i per recuperar al·licients per als joves.

FOTO: AJ BERGA

I el quart lloc va ser per a la generació més veterana, la del 1994, que va optar per les meduses, la llum i la picor per augurar un 2024 ple de garrotades per als berguedans.

FOTO: AJ BERGA

Les propostes més completes

La categoria de comparsa també va ser un mar de dubtes fins a mitjanit. La proposta guanyadora van ser els Pirates del Carib, que van transportar les peripècies de Jack Sparrow als carrers del centre de Berga amb un vaixell com a carrossa, una disfressa lluïda, una banda sonora familiar per al públic i un xou molt visual.

FOTO: AJ BERGA

El segon lloc va ser per a la comparsa d’Avià, que aquesta vegada es va presentar al Carnaval de Berga amb un vaixell viking, bona part de la comparsa disfressada de viking i una divertida irrupció de dracs al mig de l’animació.

FOTO: AJ BERGA

La tercera posició de la categoria va ser per a la generació del 2002, que va representar els escolanets de Queralt i que proposava al públic triar el pare de tots els berguedans. Tres opcions: mossèn Ballarín, el gegant nou de la Patum i Franco.

FOTO: AJ BERGA

I el quart lloc va ser per la proposta Que Brilli Berga, que parlava de la prohibició europea de la purpurina i va acabar convidant l’alcalde a sumar-se al xou per buscar una solució ecològica per seguir posant brilli-brilli a la ciutat.

FOTO: AJ BERGA