El Barça torna a conquerir Berga: els culés guanyen el Torneig Ciutat de Berga a penals contra l’Espanyol

El conjunt blaugrana revalida el títol de campió d'un torneig que es consagra com una referència i que reuneix algunes de les millors escoles de futbol de l'Estat.

Imatge dels campions del Ciutat de Berga 2024, el FC Barcelona. AJ BERGA

El Barça revalida el títol de campió del Torneig Ciutat de Berga. El color de la final va ser idèntic al de fa un any: mateixos equips, mateixa igualtat i mateix desenllaç. Fa un any el conjunt blaugrana va guanyar per la mínima, 2 a 3, i aquest cop ho ha fet a la tanda de penals, després que el partit acabés amb empat a zero al marcador.

Després d’un matí farcit de diumenge farcit de bon futbol al municipal de Berga amb la fase de grups, sis dels vuit clubs amb estructura professional van fer bons els pronòstics i van accedir als quarts de final. Van ser el Barça, l’Espanyol, el Betis, l’Osasuna, el València i el Llevant. Només en van quedar fora el Vila-real i el Girona, que es van veure sorpresos per la Damm i el Mercantil a la fase de grups.

Durant el matí, a més, el Ciutat de Berga va deixar imatges històriques en clau comarcal que molts infants segur que no oblidaran mai. El Berga, l’organitzador del torneig, va tenir l’oportunitat d’enfrontar-se al Betis (0-4) i a l’Osasuna. I, de fet, als navarresos, l’equip amfitrió fins i tot va aconseguir fer-los un gol.

L’altre participant de la comarca, el Gironella, va guanyar un partit, a la Selecció Andorrana, i va tenir l’ocasió d’enfrontar-se a l’Espanyol (0-3) i al Girona (0-2).

El Mercantil, la gran sorpresa de les eliminatòries

Els quarts de final van emparellar Barça i Betis, València i Osasuna, Llevant i Mercantil, i Espanyol i Damm. El Barça es va imposar al Betis per la mínima i va deixar fora de la competició al conjunt andalús. El València es va desfer de l’Osasuna per 2 a 0. La Damm va plantar cara a l’Espanyol, però acabar perdent per 1 a 3. Però la gran sorpresa de la tarda la va donar el Mercantil, que es va desempallegar del Llevant per 3 a 2 i va aconseguir un bitllet per a les semifinals.

A la penúltima fase del torneig, el Barça va accedir a la final, superant el Mercantil per un clar 6 a 0; i l’Espanyol també va fer els deures contra el València i va guanyar per 0 a 4. Al Mercantil, però, li quedava encara un repte per afrontar: el partit pel 3r i 4t lloc. I va tornar a donar la campanada: el conjunt vallesà va empatar a 3 contra el València i va acabar enduent-se el xoc als penals i, amb ell, la copa com a tercer classificat.

A la final, Barça i Espanyol van consagrar-se com els dos millors equips del certamen i van acabar jugant-se les garrofes des del punt de penal.