Els Minyons de Terrassa s’emporten el Torneig Casteller de Futbol de Berga

La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample s’endú el premi a la millor afició i tres fotògrafs van ser premiats per imatges fetes i compartides a les xarxes durant el cap de setmana.

Havia de ser una senyora moguda, i ho ha estat. Berga ha acollit amb èxit aquest cap de setmana un nou Torneig Casteller de Futbol, amb la participació de 1.700 persones vingudes d’arreu del país amb les seves colles. Després de tot un dissabte de partits i d’un matí de diumenge de fase final del torneig, els Minyons de Terrassa es van proclamar guanyadors del certamen en superar a la final als Castellers de la Vila de Gràcia per 1 gol a 3.

La colla amfitriona, els Castellers de Berga, també va fer un bon paper i va quedar a les portes del podi final. Els de la camisa blava van arribar a semifinals i van disputar el partit pel tercer i quart lloc, davant els Capgrossos de Mataró. La colla mataronina, però, va endur-se el duel per un ajustat 4 a 3 i es va adjudicar la tercera posició.

La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, la millor afició

Després de comparar disfresses, càntics i pancartes dels diferents grups d’animació desplaçats a Berga durant el cap de setmana, el jurat va decidir donar el premi a la millor afició a la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample.

L’Esquerra de l’Eixample, millor afició del torneig. CDBERGA

A Instagram, a més, tres fotògrafs van ser premiats per les seves captures del cap de setmana. Van ser @fotografcmf, que va guanyar el premi a millor foto d’afició i/o ambient; @annaepuig, autora de la foto amb més m’agrades; i @ilusruben, autor de la millor foto de jugadors/es i/o partits.

I, a banda, quatre persones van guanyar paneres plenes de productes donats per les botigues locals.

Un partit d’homenatge a Roser Herreros

Entre el partit pel tercer i quart lloc i la final, se’n va disputar un altre d’especial, en homenatge a Roser Herreros “Herre”. Era castellera dels Capgrossos de Mataró. Va morir amb només 37 anys el setembre passat en un accident de trànsit. Per recordar-la, es va fer un partit d’homenatge entre dos equips formats per jugadores femenines de totes les colles participants.

El partit d’homenatge a Roser Herreros. CDBERGA

Les sardanes, el dard sorpresa de la nit de concerts

A més de futbol, però, el cap de setmana va incloure activitats de lleure. Dissabte a la nit hi va haver dos concerts en paral·lel: un, al pavelló vell; i l’altre, al Cine Catalunya. Al pavelló, Pascual i els Desnatats, Blú i PD Salas Xic van portar la batuta, fins que va arribar l’actuació sorpresa: sardanes amb la Cobla Berga Jove. Mentrestant, al Cine Catalunya, PD Anís i Moscatell i PD Sabata Plana van punxar les seves millors seleccions musicals.