Milla del Berguedà 2024: “l’edició de la consagració” d’una cursa inclusiva que vol arribar als 600 inscrits

Se celebrarà el 14 d'abril, serà el tercer any de la prova, que manté l'esperit dels dos anteriors, i fa dies que ha obert inscripcions.

Torna la Milla del Berguedà. Se celebrarà a Gironella el segon diumenge d’abril, el dia 14, i les inscripcions per apuntar-s’hi ja estan obertes. És la tercera edició i, segons la presidenta de la Fundació La Llar, Cecília Camprubí, manté l’esperit de les dues anteriors: “Fer una cursa adaptada a tothom, que la pugui córrer qui vulgui fer la seva marca personal, però també qui vulgui gaudir-la per passar-s’ho bé”. I així, un any més, La Llar tornarà a crear un esdeveniment esportiu en què les persones amb diversitat funcional hi tinguin cabuda i puguin participar-hi, així com la resta de corredors i corredores de la comarca que vulguin prendre-hi part.

Fins divendres de la setmana vinent, dia 22 de març, les inscripcions seran a 5 euros per a menors de 18 anys i a 10, per a majors d’edat. A partir del dia 23, el preu canviarà i serà de 6 euros per als menors i 12 per als majors. La inscripció es pot tramitar AQUÍ.

Tots els beneficis, íntegrament a la Fundació La Llar

La implicació d’administracions públiques i empreses farà possible que tots els diners que es recaptin amb les inscripcions vagin a parar directament al calaix de la Fundació La Llar. Totes les despeses de la cursa s’esperen cobrir amb la implicació del Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Gironella, i també amb els donatius i la col·laboració d’empreses i comerços d’arreu de la comarca.

Des de la Fundació, Cecília Camprubí celebra que la cursa arribi a la tercera edició i apunta que l’objectiu és superar les xifres d’inscrits dels dos primers anys —500 i 520 persones, respectivament— i acostar-se als 600. No hi ha un projecte concret per als diners que es recaptin a la Milla, però la presidenta de la Fundació recalca que “entraran al calaix general, i això és bo perquè tenim molts fronts oberts i moltes necessitats per cobrir”. I conclou: “Qualsevol ajuda sempre és benvinguda”.

També des de la Fundació, dos usuaris, el Ramon i la Dolors, han fet una crida a la implicació de la ciutadania en l’esdeveniment: “És important que vinguin perquè ens ajudaran molt”. Tots dos participaran a la cursa —de fet, s’hi van conèixer, en una edició anterior— i afirmen que, cada cop que hi participen, senten “una alegria immensa”.

Des de les administracions, el regidor d’Esports de Gironella, Miquel Serra, destaca que tot el que es recapti vagi a parar a l’entitat, “gràcies a la implicació de tothom”, i confia que la d’aquest any sigui “l’edició de la consagració” de la Milla. En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal, Ramon Caballé, apunta que “és una milla que uneix esport i ànima” i “un dia especial tant per competir com per autosuperar-se”.