La metgessa falsa de l’hospital de Berga esquiva la presó: haurà de pagar uns 1.000 euros de multa

El jutge l'ha condemnat a 2 anys i 8 mesos de presó per un delicte d'intrusisme i un delicte continuat de falsedat de document públic, però l'acusada ha arribat a un acord per evitar l'ingrés a un centre penitenciari.

La falsa metgessa, amb el cap tapat amb una jaqueta, ha sortit per la porta del personal dels jutjats per intentar esquivar les càmeres. MARC CANTURRI

Ja hi ha sentència pel cas de la metgessa falsa que va treballar durant mig any a l’Hospital de Berga, després d’haver-ho fet en una dotzena de llocs del país sense disposar de la titulació. El jutge l’ha condemnat a 2 anys i 8 mesos de presó com a autora d’un delicte d’intrusisme i d’un delicte continuat de falsedat de document públic. Ara bé, l’acusada, Sara C.C. —sense antecedents— ha arribat a un acord amb la justícia per evitar l’ingrés a presó, després de reconèixer els fets.

El jutge ha acordat la suspensió de les penes de presó imposades a la falsa metgessa, però li adverteix que pot aixecar la suspensió en qualsevol moment durant els pròxims cinc anys si Sara C.C. torna a delinquir o bé no compleix amb els acords signats. Entre aquests acords, destaca que Sara C.C. no podrà treballar en cap centre sanitari d’arreu d’Europa durant aquests cinc anys.

El que l’acusada no ha pogut evitar és la multa econòmica, però també se li ha reduït per haver reconegut els fets. D’entrada, la multa era de 6 euros diaris durant 8 mesos, però ha acabat sent de 5 euros diaris durant set mesos. És a dir, una mica més de 1.000 euros en total.

Dotze feines amb títol fals

La carrera falsa de Sara C. C. va començar amb feines d’infermeria o d’auxiliar d’infermeria en una clínica de cirurgia estètica del centre de Girona. Després, va passar per l’Hospital de Vic, on va treballar fugaçment el 2018, però la van fer fora al cap de deu dies perquè de seguida es van adonar que no feia bé la feina.

Sara C. C. va treballar també per a Transport Sanitari de Catalunya (TSC) a Osona, que s’ocupa gestionar les ambulàncies del SEM, i per a l’Hospital Universitari Dexeus. I aquesta mateixa setmana s’ha fet públic que també ho va fer pel RACC, al Circuït de Montmeló i en festivals com el Cruïlla.

Registres a la casa i al cotxe

A Berga, hi va arribar a finals del 2022, i hi va treballar durant set mesos, fins que l’hospital va rebre una alerta d’instrusisme. Els companys diuen que “era molt llesta i preguntava molt”. Els Mossos d’Esquadra de Berga es van fer càrrec de la investigació. El 24 de juliol la van detenir a Vic. Van registrar el seu cotxe i el seu domicili a Torelló, i acumulen proves per demostrar que ha comès els delictes d’intrusisme, falsedat documental i usurpació d’estat civil. El jutjat de Berga que instrueix el cas la va deixar en llibertat amb càrrecs. El Col·legi de Metges i el Col·legi d’Infermeres estan personats al cas com a acusació particular.