El bar del pavelló de Berga tornarà a obrir: se n’ocuparà la Fundació La Llar, que s’estrena a la restauració

La Fundació i l'Ajuntament de Berga signen un contracte temporal amb la idea que l'entitat reobri, la setmana vinent, un espai que va quedar tancat per sorpresa a finals d'any.

El bar del pavelló d’esports de Berga tornarà a obrir a partir de la setmana que ve. I, per primer cop, el regentarà una entitat del tercer sector: la Fundació La Llar. De moment, la Fundació i l’Ajuntament signaran un contracte temporal d’un màxim d’un any perquè l’entitat pugui començar a servir i el bar es reobri, però la idea és que en aquest període l’Ajuntament sigui capaç de treure un concurs adreçat a entitats del tercer sector, i no a empreses, a diferència de l’últim.

Cinc llocs de treball en el debut a la restauració

Per a la Fundació La Llar, serà la primera experiència en el món del turisme i la restauració. La seva gerent, Ester Comellas, s’ho mira amb optimisme: “Creem una nova línia de treball en un espai comunitari i d’orientació social. I ho fem en un territori com el nostre, en què el turisme i la restauració és molt potent, però fins ara no havíem pogut formar gent en aquest àmbit”.

La idea de la Fundació és que, amb l’obertura del bar del pavelló, es creïn cinc llocs de treball. Tres seran per a persones amb diversitat funcional i les altres dues seran per als encarregats d’acompanyar-los i coordinar el servei.

La inauguració del bar serà dimecres vinent, 20 de març. La intenció de la Fundació La Llar és obrir cada matí entre setmana per als usuaris d’El Tossalet i també a les tardes, per als usuaris del centre esportiu i també per als jugadors que tenen entrenament al pavelló i les seves famílies. Dissabte també obriran coincidint amb els partits i diumenge es comprometen a obrir quan hi hagi activitat esportiva al pavelló.

“Ho vam aturar tot, quan ho vam saber”

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Guillem Canal, ha admès a l’Aquí Berguedà que el tancament del bar a finals d’any els va agafar per sorpresa, però que ja treballaven per poder-lo tornar a adjudicar a una altra empresa. “Estàvem preparant una licitació convencional, quan ens va arribar l’input de la Fundació, i ho vam aturar tot”.

Canal assegura que el govern està “encantat de la vida” amb la proposta i per això ha fet aquest cop de timó. “Hem fet un contracte de serveis pont, d’una durada màxima d’un any, amb la idea d’aprofitar aquest temps per fer un contracte nou encarat a centres especials de treball, per tal que s’hi presenti La Llar i qui ho cregui oportú”.

El regidor, a més, ha celebrat que la restauració “és un àmbit nou per a ells [La Llar], però que sí que s’ha impulsat en altres llocs del país”. I es congratula que, amb la reobertura del bar del pavelló, el Berguedà també hi haurà aquesta oportunitat.