Un mecànic de Berga, escollit el segon millor d’Espanya entre més de 1.000 aspirants

Adrià González, del taller Motor Drive Berguedà, ha quedat subcampió de l’edició d’enguany del Concurs de Millor Mecànic MVP de la Comunidad del Taller.

El berguedà Adrià González ha estat proclamat subcampió d’Espanya dels mecànics. Gerent del taller Motor Drive Berguedà S.L. a Berga, González ha quedat segon al concurs anual Mejor Profesional del Taller MVP 2023-2024, organitzat per l’entitat La Comunidad del Taller.

El certamen es va celebrar a mitjans de març al Circuit del Jarama de Madrid i aspiraven al títol més de 1.000 mecànics d’arreu del territori espanyol, rècord d’assistència en totes les edicions que s’han disputat. Tots els aspirants van haver de fer unes proves prèvies de coneixements el desembre i se’n van seleccionar 50, que van haver de fer més proves online perquè seleccionessin els 10 finalistes, que són els que van disputar la fase definitiva al Circuit del Jarama.

Per a l’Adrià, era la primera experiència en el concurs. L’Isaac, aprenent de mecànic del taller on treballa, va ser qui el va engrescar a fer-ho. Per això, l’Isaac va acompanyar-lo a la final a la Madrid. “Quan vaig rebre la trucada no m’ho podia creure”, explica el mecànic, recordant el moment en què li van comunicar que era un dels 10 finalistes del concurs.

Després d’un matí farcit de proves al Circuit del Jarama, el jurat va escollir l’Adria i Javier Sendín, de Salamanca, com els dos finalistes que s’ho jugarien tot a cara o creu a la gran final. Finalment, Sendín es va endur el primer premi i l’Adrià, el segon.

“El nostre ofici per desgràcia està força maltractat”

El mecànic berguedà assegura que l’èxit al Circuit del Jarama “és el millor reconeixement professional que un pot tenir en tot el país”. González apunta, a més, que “el nostre ofici per desgràcia està força maltractat per culpa del mal nom que alguns han donat”. I celebra que un certamen com aquest “ajuda a fer valdre realment el nostre ofici”.

A banda, el nou subcampió estatal ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que els mecànics tenen “una gran responsabilitat pel que fa a la seguretat”. Per això, diu, és important que el sector “es formi constantment perquè el món de l’automoció està en constant evolució”. Per tot plegat, conclou: “És un orgull que es reconegui la feina d’un taller petit com el nostre”.