Barraques de Patum 2024: tots els grups de música que tocaran a la plaça Cim d’Estela de Berga per Corpus

El final de nit de divendres —amb Xavi Sarrià— i la jornada de dissabte —amb Els Catarres, Figa Flawas, La Ludwig Band, Las Que Faltaband i DJ Destor—, els grans al·licients musicals de Corpus a Berga.

La Patum tornarà a tenir concerts de música en paral·lel. Seran, un cop més, a la plaça Cim d’Estela, a tocar d’espai de guinguetes i atraccions del passeig de la Indústria. Però, a diferència de l’any passat, aquesta vegada les Barraques de Patum es faran dos dies —divendres i dissabte— i se suprimeix la programació de dijous. Això sí, tant divendres com dissabte acabaran una hora més tard: a les 3, divendres, i a les 5, dissabte.

El regidor de Festes, Isaac Santiago, ha explicat en roda de premsa que el motiu de la supressió de la programació de dijous és que els diferents agents implicats en la festa han considerat oportú “centrar més esforços a divendres i dissabte”, atès que l’any passat els concerts de dijous “no van acabar de tenir l’efecte esperat”. En canvi, “divendres és un dia que a nivell d’oferta d’oci queda una mica penjat i els concerts ho resolen; i dissabte ja es va veure l’any passat que en determinats moments del passacarrers, molt gent va anar-se’n a l’espai cultural”, ha apuntat l’alcalde, Ivan Sànchez.

Millores acústiques: desplaçament de l’escenari i nous altaveus a la plaça

Un dels principals cavalls de batalla de l’organització durant l’últim any ha estat resoldre les mancances acústiques de l’any passat. Part del públic es va queixar que des del fons de la plaça, a tocar del Vall, la música amb prou feines se sentia. I aquesta vegada l’Ajuntament ha preparat l’entramat tècnic per assegurar que no es repeteixi i, a la vegada, garantir la limitació de decibels que fixa la normativa vigent: 80, a la façana d’edifici de la residència.

Així, l’escenari dels concerts variarà la seva posició —”es col·locarà una mica més enrere”— i també s’instal·laran diversos altaveus repartits per tota la plaça Cim d’Estela per garantir que la qualitat del so és la mateixa a totes les zones.

El cartell

Divendres, la primera actuació serà a dos quarts de 7 de la tarda (18.30 h) i està previst acabar l’última a les 3 de la matinada. El programa és aquest:

18.30 h. Pep i Maria José Músics

21.30 h. Esperit de Vi

23.00 h. Les Testarudes

1.30 h. Xavi Sarrià

I dissabte, coincidint amb l’últim passacarrers de les comparses, el primer concert arrencarà a les 9 del vespre (21 h) i l’últim acabarà a les 5 de la matinada. Aquests són els concerts:

21.00 h. Els Catarres

23.00 h. Figa Flawas

1.00 h. La Ludwig Band

3.00 h. Las Que Faltaband

4.30 h. DJ Destor (que també punxarà entre concert i concert, durant tota la nit)