La neteja al calaix des del 2015

És una evidència que la gestió que el govern groc (CUP i ERC) ha fet del contracte de neteja ha estat de zero.

Ens toqui més o menys l’orgull berguedà, un dels comentaris que molt sovint se sent pels carrers és que la neteja de la ciutat ha de millorar molt. Quan ets regidor, tant si ets al govern com si no, la gent et transmet allò que més li preocupa. Us puc assegurar que tant la neteja dels carrers com la queixa pels excrements de gos és dins l’argumentari de tothom qui camina per Berga.

Com sempre, el debat està servit. L’equip de govern groc (CUP i ERC) es va defensar en campanya dient que una auditoria sobre la neteja valorava positivament el grau de netedat de la ciutat. Contràriament, m’atreveixo a assegurar que la percepció de la gran majoria de la ciutadania és ben diferent.

Però anem a pams, tenim el contracte de neteja caducat des del 2015 i això implica que ara com ara tenim zones de la ciutat que es netegen amb una freqüència insuficient i d’altres que, directament, no es netegen. Des de 2015! És una evidència que la gestió que l’equip de govern groc ha fet del contracte més gran de l’ajuntament, el de neteja, ha estat de zero. Un contracte prorrogat durant nou anys no pot donar resposta a les necessitats de la ciutat tal com pertoca. I sí, finalment aquest mes d’abril es portarà a votació el nou contracte. I, evidentment, el vot de Junts serà favorable perquè, com hem dit sempre, volem una ciutat neta. Però una vegada més, la solució arriba tard; en aquest cas, nou anys tard.

RAMÓN CABALLÉ · Junts per Berga