Detingut un home de 35 anys per cultivar més de 1.600 plantes de marihuana en una nau de Gironella

Els Mossos van entrar a la nau, on van trobar les plantes distribuïdes en quatre estances, i van detenir un home a Puig-reig relacionat amb la plantació i amb antecedents per fets similars.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga ha detingut aquesta setmana un home de 35 anys per cultivar 1.634 plantes de marihuana en una nau de Gironella. Se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La nau estava situada en un extrem del municipi, a la carretera de Casserres, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà a través de fonts policials.

A mitjans de febrer, els Mossos van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una nau de Gironella. Després de recollir indicis suficients, dimecres passat es va fer una entrada i perquisició a la nau, on es van trobar les més de 1.600 plantes en avançat estat de creixement, distribuïdes en quatre estances. Els Mossos, a més, detallen que hi havia una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d’aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el seu cultiu.

Simultàniament, els Mossos es van dirigir a un domicili de Puig-reig on van detenir un home, relacionat amb la plantació. Se’l va detenir per cultivar les plantes, però també per defraudació de fluid elèctric per haver manipulat la connexió elèctrica.

El detingut, amb antecedents per fets similars, passarà a disposició judicial en les pròximes hores davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga.