Una comunitat energètica al polígon de la Valldan: les empreses ja tenen les dades per decidir si la volen

Les dades de l'estudi inicial sobre la comunitat energètica s'han presentat aquesta setmana a una vintena d'empreses que hi han participat. Ara, la pilota és a la teulada dels empresaris, que hauran de decidir si la volen constituir o no.

24 empreses del polígon industrial de la Valldan han participat a l’estudi per a la possible creació d’una comunitat energètica al polígon. Aquesta setmana, a la seu de l’ACEB, s’han presentat els resultats d’aquest estudi, fet per l’empresa KM0, i ara les empreses interessades hauran de valorar les dades internament i prendre la decisió d’iniciar o no la creació d’una comunitat energètica, una plataforma d’autoconsum compartit o algun altre sistema d’autocosum.

Durant la sessió d’aquesta setmana a l’ACEB, el responsable de l’estudi va exposar els resultats extrets a partir de les dades de consum cedides per les mateixes empreses en les darreres setmanes. Aquestes xifres serviran perquè les empreses a títol individual, i també en conjunt, puguin analitzar el valor de consum i la necessitat aproximada de plaques fotovoltaiques per cobrir una part d’aquest consum, el potencial de megawatts segons les cobertes i les instal·lacions necessàries que farien falta en el cas que el projecte tiri endavant.

A més a més, es van donar a conèixer els detalls del funcionament de les comunitats energètiques, a partir d’alguns exemples i precedents que ja existeixen a la Catalunya central, així com també informacions i dades aproximades sobre el cost que tindrien les instal·lacions, els possibles sistemes de repartiment de l’energia, així com de la part organitzativa i de gestió administrativa. Tot plegat, perquè les empreses tinguin totes les cartes sobre la taula per prendre una decisió.

A la sessió informativa hi van assistir el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, el vicepresident de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sebastià Prat, i, de manera telemàtica, el regidor de Polígons de l’Ajuntament de Berga, Moisès Masanas.