Atraccions de Patum a la rasa dels Molins: tots els canvis de circulació que hi haurà a la zona per Corpus

Les atraccions (no totes, sinó les que ocupen més espai) s'ubicaran entre l'esplanada de terra de la rasa dels Molins nord i l'espai central del carrer Gran Via, que passa a tocar.

Les atraccions de més envergadura de Patum ocuparan l’esplanada de terra del nord de la rasa dels Molins, i també el tram del carrer Gran Via que hi passa a tocar. Això farà que el Gran Via a l’altura de la rasa dels Molins quedi tallat al trànsit des que s’hi instal·lin les atraccions fins que en marxin.

A la pràctica, el sentit de la circulació dels costats est i oest de la rasa dels Molins s’invertiran. És a dir, els vehicles que vinguin pel carrer Gran Via des del passeig de la Pau trobaran les atraccions de cara i hauran de trencar a mà dreta quan arribin a l’altura del basar xinès que fa cantonada a la rasa dels Molins. Aquest carrer que han d’agafar, habitualment és de pujada, no de baixada com serà per Corpus.

A l’altre extrem de la rasa dels Molins, els vehicles que arribin a la rotonda sud des del carrer Salvador Espriu podran seguir en direcció al passeig de la Pau pel carrer Pere III, o bé podran agafar el carrer que puja fins a l’altura de l’Altarriba Godolà i el Gran Via. Habitualment, aquesta via és de baixada, i no de pujada.

No es podrà aparcar al nord de la rasa dels Molins

La nova ubicació de les atraccions farà que no es pugui aparcar a l’esplanada de terra del nord de la rasa dels Molins ni tampoc a la part central del carrer Gran Via. En altres Patums, era un dels punts més cèntrics de la ciutat on provar sort per deixar el cotxe.

Com a contrapartida, aquest any l’Ajuntament recupera dos punts d’aparcament que per Patum de l’any passat no estaven habilitats. Un és l’aparcament de terra de l’hospital que recentment s’ha reobert i l’altre és l’espai de sota del pavelló nou que ja es va habilitar com a aparcament pel torneig intercasteller que es va disputar a Berga el febrer.

Reforç de neteja i seguretat

Més enllà dels canvis viaris, l’Ajuntament passa a tractar la part nord de la rasa dels Molins com un espai completament integrat en l’anomenada Zona Patum. Això implica que hi haurà un reforç de la seguretat, de la neteja viària i també de la recollida de residus.

Sobre això últim, el Consell Comarcal ha anunciat que, com l’any passat, a tota la Zona Patum (barri vell i passeig de la Indústria) no hi haurà porta a porta els dies de Patum. A aquests espais, s’hi afegeix enguany la rasa dels Molins. Per tal que els veïns puguin llençar les seves escombraries, s’habilitaran illes de contenidors a la zona. A més, la fracció de la resta —que tocaria llençar dimecres, 29 de maig— es recollirà dos dies abans, dilluns dia 27.