L’operador de telecomunicacions Vera, nou patrocinador oficial de la Patum

L'empresa aportarà entre 10.000 i 15.000 euros al finançament de la festa, a canvi de gaudir d'espais publicitaris a la ciutat i d'impulsar diverses accions per integrar-se dins el Corpus berguedà.

La Patum recupera el patrocini oficial privat, vuit anys després del trencament amb la cervesera Estrella Damm. El conveni que l’Ajuntament tenia amb Damm va expirar el 2016, no es va renovar i des del Corpus del 2017 la Patum no ha aconseguit trobar un nou patrocinador oficial que s’impliqués en el finançament de la festa (més enllà de l’acord d’anys enrere amb Sant Aniol per regalar aigües). El govern municipal—que en tots aquests anys ha estat liderat per la CUP— no ha tancat mai la porta a l’arribada d’un patrocinador privat, si bé ha matisat que calia que fos una empresa amb valors compartits. I amb Vera, l’alcalde ha defensat que s’ha trobat aquest encaix.

L’empresa, que ofereix serveis de connexió a internet, telefonia fixa, mòbil, televisió i energia verda, cobrirà un 2,2% del finançament de la festa. El director general de la companyia, Jordi Compte, ha preferit reservar-se l’aportació concreta, però ha apuntat que va entre els 10.000 i els 15.000 euros. A canvi d’aquesta aportació, Vera gaudirà de diferents espais publicitaris a la ciutat, repartirà mocadors durant les festes de Corpus i es reserva “una sorpresa” per als patumaires a la Patum de Lluïment de dijous al migdia.

Jordi Compte ha explicat que Vera se sent “molt pròxima als valors de Patum” i destaca que un dels seus eixos de treball és que tot el territori català tingui una bona connectivitat, també les zones menys poblades: “Ens sentim partícips de fer que passin coses al territori i, ara, també en la vessant de la cultura”. Precisament aquesta igualtat d’oportunitats per a tots els catalans és un dels arguments que més ha convençut l’Ajuntament per signar amb l’operadora, segons ha reconegut l’alcalde, Ivan Sànchez.

465.000 euros, el cost total de la festa

Sànchez, ha detallat que el cost de la festa enguany rondarà els 456.000 euros. Bona part d’aquests diners (uns 300.000 euros) sortiran de les arques municipals. Però a aquesta aportació de l’ajuntament, cal sumar-hi els 125.000 euros que hi posa la Generalitat, els 15.000 euros de la Diputació de Barcelona —un patrocinador públic que enguany es recupera— i els diners que arriben del nou patrocinador oficial, Vera.

A banda d’aquests 465.000 euros, l’Ajuntament compta amb una aportació que frega els 50.000 euros del Consell Comarcal del Berguedà per a campanyes de foment dels hàbits saludables, els busos de Patum i l’accessibilitat a la festa.