Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Puig-reig elabora un Pla Director d’Aigua que planifica actuacions per valor de vuit milions d’euros fins a l’any 2028

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat un Pla Director d’Aigua que planifica les actuacions que necessita la xarxa actual en els pròxims vint anys. Aquest Pla forma part dels treballs que s’han d’incorporar al nou pla d’ordenació urbanística municipal, que s’està elaborant, i preveu unes inversions d’uns 8 milions d’euros fins a l’any 2028, ja que s’executaran per fases. El Pla estableix les actuacions que cal fer en les noves àrees de creixement urbà, les inversions per millorar les infraestructures de la xarxa actual que estan més malmeses i les portades d’aigües a nuclis allunyats del centre urbà, com ara Sant Sadurní de Fonollet, i a les colònies industrials. També contempla incorporar comptadors als serveis i equipaments municipals que encara no en tenen.
La xarxa d’aigua de Puig-reig es va construir fa uns cent anys, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Saturnino Domínguez, que ha dit que tot i l’antiguitat de la xarxa, els resultats d’aprofitament són força bons. Actualment, el 80% de l’aigua està controlada i només hi ha petites fugues.
L’alcalde de Puig-reig ha comentat que aquest Pla Director, que ha elaborat l’empresa Aigües de Manresa, és ‘una eina per treballar’ a partir del coneixement de l’estat actual de la xarxa d’aigua. Alhora, l’existència d’aquest document ha de facilitar l’obtenció de subvencions per fer les inversions més necessàries.
El Pla Director d’Aigua de Puig-reig està en període d’exposició pública. Un cop respostes les al·legacions es trametrà a l’Agència Catalana de l’Aigua perquè l’aprovi definitivament.

Comentaris