General

Els berguedans que viuen a Barcelona asseguren que la comarca cada cop és més coneguda a la capital

Desenes de berguedans que viuen a Barcelona han visitat la mostra Posa el Berguedà al teu plat. Alguns han aprofitat per comprar els productes que tant els costa trobar en determinats establiments de la capital.
Als micròfons de Ràdio Berga, han explicat com es veu el Berguedà des de Barcelona, i han dit que cada vegada és una comarca més coneguda. Toni Just considera que el Berguedà està deixant de ser una terra de pas.
A això, hi ha contribuït molt la millora de les carreteres, segons la gironellenca Lorda Brics. Considera que el desdoblament de l’Eix del Llobregat fins a Berga ha acostat el Berguedà a l’àrea de Barcelona.
Els productes artesans són una bona manera de donar a conèixer la comarca a la capital. Però també els restaurants. Segons Quirze Grifell, el fet que dos restaurants del Berguedà tinguin estrelles Michelin contribueix al coneixement de la comarca a Barcelona.
Els berguedans que viuen a Barcelona consideren que cada vegada hi ha més productes alimentaris a les botigues amb segell del Berguedà, i això ho atribueixen a l’esforç dels productors per donar-se a conèixer i per trobar un bon sistema de comercialització dels seus productes, però coincideixen que encara queda molta feina per fer.

Comentaris