General

Sagàs rebutja la instal·lació d’un abocador de residus industrials

Sagàs diu no a la instal·lació d’un abocador de residus industrials. En un ple extraordinari, amb l’assistència de prop d’un centenar de veïns del poble, ahir l’Ajuntament de Sagàs va debatre el projecte d’instal·lar un abocador de residus industrials no contaminants i es va votar el posicionament del consistori. Tres regidors hi van votar en contra, mentre que un altre dels regidors i l’alcalde es van abstenir. Tots cinc membres de l’ajuntament formen part del mateix partit, CiU.
Ara, l’Ajuntament redactarà un informe desfavorable sobre el projecte de l’abocador i l’enviarà, abans de Nadal, a la Generalitat. L’alcalde Joan Pont ha explicat que l’administració catalana és la que, segons la Llei, té la darrera paraula, però, confia que la Generalitat no anirà en contra de l’opinió majoritària dels veïns.
Els veïns s’han mostrat satisfets que, finalment, de l’Ajuntament hagi sortit un posicionament clar i han advertit a la Generalitat que si no atura el projecte es faran sentir. Jordi Rovira, un dels portaveus dels veïns contraris al projecte, ha remarcat que la seva tasca no s’atura encara.
En el ple d’ahir, que es va fer a les antigues escoles del municipi en previsió de l’elevada assistència que finalment hi va haver, alguns veïns van expressar les seves crítiques sobre la gestió i la manca de transparència per part de l’alcalde. En aquest sentit, Joan Pont assegura que està ‘molt tranquil’ perquè no s’ha amagat res.
i ha defensat que tot el que s’ha fet ha estat seguir els procediments legals. Per la seva part Rovira, ha remarcat que espera que a partir d’ara hi hagi més comunicació entre els veïns i l’ajuntament i apunta que ‘hi haurà més transparència’.
El projecte d’un abocador de residus industrials no contaminants al terme municipal de Sagàs ha aixecat molta polèmica al poble. Els veïns van recollir unes 80 signatures contràries al projecte, i finalment l’oposició s’ha fet tan evident que l’Ajuntament també hi ha donat un no clar.

Comentaris