Teatre Hivern 2021

General

El Museu Virtual de la Patum mostra punts de vista inèdits de la festa

La Patum s’obre al món a través del Museu Virtual de la festa, una eina única a Catalunya i que vol ser un autèntic espai de difusió i divulgació de la Patum a Internet. Es tracta d’un projecte que a partir d’ara permetrà a tots els usuaris de la xarxa conèixer i viure la Patum des de molts punts de vista. El Museu Virtual de la Patum es va presentar dissabte al Pavelló de Suècia i ja es pot veure des d’ahir diumenge a través d’Internet.
La pàgina obre la visita a l’internauta situant Berga al món, i mica en mica s’endinsa a la Plaça Sant Pere, lloc on s’ha construït aquest Museu Virtual. Entre el cel i la Plaça, una estructura metàl•lica fa de base a l’espai que acull a cadascuna de les comparses. A partir d’aquí, el visitant es pot anar introduint en diferents aspectes de la Patum fins al punt de viure-la des de dins d’una comparsa, una opció inèdita fins avui. Per tot això, segons l’alcalde Juli Gendrau es tracta de molt més que una pàgina web.
El Museu Virtual de la Patum és un treball dirigit pel grup de recerca Museia, un grup d’investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que treballen en la vinculació entre les tecnologies amb la museologia i el patrimoni.
Si voleu visitar el Museu Virtual de la Patum, només necessiteu un ordinador amb accés a Internet i entrar a l’adreça www.museu.lapatum.cat

Estic amb tu

Comentaris