General

El Consell Esportiu del Berguedà inicia una campanya de conscienciació per als pares i mares dels nens que fan esport

El Consell Esportiu del Berguedà, l’òrgan que organitza les competicions esportives de les escoles, ha posat en marxa la campanya “Compta fins a tres”. Amb una sèrie de xerrades, el Consell pretén que els pares i mares deixin d’insultar els àrbitres i els contraris, i entenguin que l’esport que practiquen els seus fills és una diversió per damunt de tot.
En declaracions al programa Mitja hora d’esports de Ràdio Berga, el president del Consell Esportiu, Josep Antoni Sabata, ha explicat el cas d’un nen i la seva mare amb qui es va trobar després d’un partit.
El coordinador d’àrbitres del Consell, Guillem Canal, ha insistit en diferenciar l’esport escolar, que practiquen els nens més petits, de les competicions juvenils.
Edu Sànchez, de Tàndem Esports, opina que molts nens actuen influïts pel que veuen a la televisió. Per això, considera que l’esport d’alt nivell tampoc no dóna l’exemple que hauria de donar.
Els responsables del Consell demanen als pares i mares que transmetin als seus fills els valors positius de l’esport en comptes d’incitar-los a l’insult i a la desqualificació.

Comentaris