General

Berga disposarà d’una línia de bus urbà a partir del proper 19 de desembre

Berga tindrà servei de bus urbà d’aquí a poc més de quinze dies. El projecte perquè la capital del Berguedà tingui una línia d’autobús que comuniqui els principals serveis de la ciutat, com ara l’hospital o el polígon, s’està ultimant. Segons ha explicat l’alcalde de Berga al programa Berguedà Matí, la intenció és que el servei es presenti en societat el proper dia 19 de desembre i que a partir de llavors funcioni en període de proves fins després de les vacances escolars de Nadal.
El bus urbà tindrà una freqüència d’entre 30 i 45 minuts, s’iniciarà a les 6 del matí i fins al vespre. A més, segons l’alcalde, es faran els canvis necessaris perquè la línia urbana es complementi amb les que ja comuniquen Berga i altres poblacions de la comarca com Gironella. Fins i tot, es podria afegir alguna línia interurbana nova.
La nova línia d’autobús passarà per punts claus de Berga, com el polígon de la Valldan, l’Hospital Comarcal Sant Bernabé, l’ambulatori, la zona de les escoles, el barri de Santa Eulàlia o el de la Font del Ros. En definitiva, es vol aconseguir que tots els barris de la ciutat estiguin comunicats per transport públic amb una freqüència de mitja hora.
Tot plegat per respondre a una demanda que es reivindica des de molts àmbits i des de fa molt temps, que és la de la d’un transport urbà que respongui a les necessitats dels ciutadans.
Fa mesos que es treballa en aquest projecte, ja que la darrera novetat en aquest àmbit, la línia que uneix Gironella i Berga, fent parada a les colònies, no respon, segons l’equip de govern de Berga, a les necessitats de transport dels veïns de la ciutat.

Estic amb tu

Comentaris