General

ERC de Berga demana a l’equip de govern que retiri la paraula ‘Espanya’ del nou web dedicat a la Patum

El grup d’ERC, a l’oposició a l’Ajuntament de Berga, insta a l’equip de govern, de CiU, que retiri la paraula ‘Espanya’ del nou web dedicat a la festa de la Patum. La formació independentista considera que la Patum cal situar-la en el context dels Països Catalans i que la referència ‘Espanya’ al web ‘difon una imatge equivocada del sentiment nacional de la majoria dels berguedans i berguedanes’. La moció d’ERC, presentada a instància de la JERC, serà debatuda en el ple ordinari d’aquest dijous, i reclama que l’equip de govern es comprometi a retirar la paraula ‘Espanya’ (en tots els idiomes) del web del Museu de la Patum abans del 31 de desembre d’enguany. També se sol·licita que la festa de la Patum se situï en els ‘Països Catalans’ i que el web també sigui traduït en euskera i en gallec.
Per a Mònica Grandia, portaveu de la JERC al Berguedà, l’equip de govern i els autors del web no han estat afortunats en aquest aspecte i els reclama que facin la rectificació “el més aviat possible”. Grandia recorda que la Patum és una de les màximes expressions de la cultura catalana i que els berguedans senten vincles emocionals vers aquesta festa.
El web, www.museu.lapatum.cat, pot ser consultat per a qualsevol persona que ho desitgi, i en el moment d’accedir a l’apartat museu, el visitant visualitza d’entrada la Terra, i lentament se’l transporta als espais més concrets fins a situar-lo sobre la plaça de Sant Pere de Berga, l’espai on es desenvolupa el gruix de la festa berguedana. La primera referència de la ubicació de la festa de la Patum, segons els autors del web, és Espanya.

Estic amb tu

Comentaris