First Stop

General

El xef Miquel Màrquez sorprèn a les Canàries amb nous plats amb bolets

Escudella de barreja de bolets amb carpaccio de blat de moro escairat i gelat de carbassa canària i camagrocs. Aquest ha estat el plat estrella que el xef berguedà Miquel Màrquez ha donat a conèixer els darrers dies a Canàries, on ha impartit algunes classes magistrals a cuiners de les diferents illes de l’arxipèlag.
Màrquez, que va tornar ahir de Canàries, ha passat per La Palma, Santa Cruz de Tenerife i Gran Canària on, convidat per la conselleria de Turisme de Canàries i l’escola de Turisme Hecansa, ha donat a conèixer, per quart any consecutiu, la cuina del bolet. Allà l’anomenen ‘el Rey de la setas’ (el rei dels bolets) un títol que al xef del restaurant Sala de Berga no agrada gaire.
A Canàries, Màrquez ha constatat l’interès creixent que el món del bolet desperta arreu. Fins i tot, a llocs com les Illes Canàries on, tot i tenir bolets, històricament no els han aprofitat gaire. Ara, la cosa ha canviat i ja hi ha molta gent que va al bosc a buscar bolets.
Un altre dels plats amb els que Màrquez ha deixat bocabadats els cuiners canaris ha estat una creació que uneix el Pedraforca i el Teide. Un plat ‘volcànic’, segons Màrquez, amb fum i aroma de terra, gràcies a la tòfona, la patata negra i el peix fumat.

Estic amb tu

Comentaris