General

El Berguedà tancarà la temporada de bolets amb un balanç positiu

El Berguedà és a punt de tancar una bona temporada de bolets. El balanç és positiu. Els bolets berguedans i tot el que gira al seu voltant (activitats, gastronomia…) han estat bons esquers per atreure visitants. Per exemple, al Mercat del Bolet de Cal Rosal, des del mes d’octubre s’han fet activitats de tota mena, com cursos d’anar a buscar bolets i tallers de cuina, per afegir-hi alguna cosa més a la ja interessant oferta del tradicional mercat. La iniciativa ha tingut una bona acollida i hi ha hagut molts visitants, segons ha explicat l’alcaldessa d’Olvan, Judit Carreras.
Ha estat una temporada que s’han fet bolets, i més que mai la comarca ha estat la referència en la matèria. Tot plegat ha provocat una autèntica fal·lera, amb els boscos berguedans plens de boletaires durant els caps de setmana. Pràcticament no hi ha hagut notícia o reportatge que parlés de bolets i que no parlés del Berguedà. Això sí, els restaurants han notat la crisi, però la comarca se n’ha sortit prou bé, segons ha explicat el xef del restaurant Sala de Berga, Miquel Màrquez.
La comarca està aprofitant bé el poder d’atracció que té el bolet, dins d’una oferta d’oci que valora la natura, la qualitat i que es decanta per activitats pròpies dels més sibarites com els tastos gastronòmics. En aquest sentit, Judit Carreras opina que el bolet està tibant molta gent, alhora que els productors agroalimentaris de la comarca ‘estan fent bé la feina’.
La temporada de bolets es va acomiadant poc a poc, però encara resta una darrera cita destacada. Serà la primera Fira de la Tòfona del Berguedà que es farà a Cal Rosal, el cap de setmana del 13 i 14 de desembre, just després del tancament del Mercat del Bolet (aquest proper cap de setmana, de tres dies). Serà un certamen especialitzat, però obert a tot tipus de públic.
La Fira de la Tòfona inclourà dos concursos un de la tòfona més gran i l’altre el de la de més qualitat. També hi haurà una competició de gossos tofonaires i conferències al voltant d’aquest preuat fong. A més, el cuiner del restaurant Els Casals de Sagàs, Oriol Rovira, explicarà com fer plats senzills amb tòfona.

Comentaris