Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Veïns de Saldes impulsen una comissió perquè la festa de la patrona dels miners, Santa Bàrbara, no es perdi

Els veïns de Saldes celebraran demà la festa de Santa Bàrbara, patrona dels miners, malgrat ja no hi hagi, des de fa mesos, activitat extractiva de carbó perquè les mines estan tancades. La voluntat d’un grup de veïns, amb el suport de l’Ajuntament de Saldes, fa possible la continuïtat de les festes que seguiran el guió habitual dels últims anys: ofrena floral, missa, processó, vermut i ball de tarda. Veïns i ajuntament constituiran una comissió que vetllarà per aquesta celebració amb el propòsit, fins i tot, de recuperar algunes tradicions o activitats que s’havien deixat de fer en els últims anys.
Des de fa setmanes, un grup de veïns de Saldes, molts dels quals antics miners de Carbons Pedraforca, treballen en el manteniment de la celebració de Santa Bàrbara. Han fet reunions amb les autoritats municipals, han convocat una assemblea de poble, i han posat sobre la taula tot un seguit d’idees perquè la festa no es perdi. Han fet fins i tot una recaptació popular en la qual tothom hi ha posat els diners que ha pogut. També hi ha col·laborat l’ajuntament i l’empresa Carbons Pedraforca.
Paral·lelament, l’Ajuntament de Saldes té clar que el pes de la mineria al municipi ha estat inqüestionable. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que es faran activitats per als escolars de famílies nouvingudes perquè coneguin la història local.
Tenint en compte la importància de la mineria a Saldes, el consistori també aposta perquè el poble disposi d’un espai museístic on s’hi reculli aquest aspecte, que Saldes proposa ubicar en unes antigues oficines del municipi. La idea és fer un museu que retrati la història de Saldes, els 80 anys de mineria, i és previst que tècnics de la Diputació de Barcelona i autoritats locals estudiïn un esborrany del projecte.

Estic amb tu

Comentaris