PeuSA MAig 2020

General

El Berguedà rebrà 595.000 euros de la Generalitat per finançar actuacions que s’han de fer a diferents municipis

El Berguedà rebrà 595.000 euros per diferents actuacions que s’han de fer a municipis de la comarca. Són ajuts que atorga el departament de Política Territorial i Obres Públiques destinats a accions de dinamització territorial a les zones de muntanya, dirigides als ajuntaments i als consells comarcals, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població i impulsar el desenvolupament econòmic d’aquestes àrees.
L’ajut no pot superar el 80% del cost total del projecte i, per al seu atorgament, s’han tingut en compte criteris com el grau d’incidència territorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població en els petits nuclis rurals i la inclusió de mesures de correcció de l’impacte paisatgístic.
Les comarques que rebran les subvencions són, a part del Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, i la Vall d’Aran.
Al Berguedà són 17 els ajuntaments que rebran ajuts, i també el Consell Comarcal, que podrà comptar amb 117.000 per millorar accessos de l’ampliació de l’hospital comarcal Sant Bernabé de Berga.
Montclar rebrà 70.000 euros per dotar de serveis el nucli. Gisclareny en rebrà 2.000 per adequar la il·luminació exterior. Gósol, 60.000 per reformar l’enllumenat exterior. Castell de l’Areny comptarà amb 16.000 euros per instal·lar enllumenat públic al barri de la Ribera. Fígols n’obtindrà 21.000 per la captació i distribució d’aigua a Fígols i Fumanya. Casserres podrà comptar amb 52.000 euros per ampliar la residència d’avis, la instal·lació d’una ascensor adaptat. La Nou de Berguedà instal·larà enllumenat a Malanyeu amb 7.000 euros. L’Espunyola en rebrà 40.000 per la captació i distribució d’aigua potable. Bagà podrà tancar al trànsit la plaça Galceran de Pinós i adequar l’entorn del barri antic amb 14.000 euros. Sagàs millorarà el dipòsit de Gamisans gràcies a un ajut de 16.000 euros. Olvan n’obtindrà 55.000 per adequar l’Ateneu com a centre cívic en una primera fase. Vallcebre tindrà 14.000 euros per millora la portada d’aigües de la font de Castellnou. Vilada 14.000 per millora l’ntorn de la font dels Bolets. Guardiola de Berguedà n’obtindrà 14.000 per millorar un espai lliure. Cercs 10.000 per pavimentar un carrer. Borredà obtindrà 49.000 euros per condicionar la captació d’aigua de les Cabanes. I Viver i Serrateix rebrà 24.000 euros per millorar la xarxa d’aigua potable.

Comentaris