La Diputació posa en marxa una unitat mòbil de teleassistència a Berga que donarà cobertura a tota la comarca

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa una unitat mòbil de teleassistència a Berga, que donarà cobertura a tota la comarca. Es tracta d’un servei nou, que complementa els ja existents en l’atenció sanitària urgent, i que implica que quan s’activa una alerta sanitària no massa urgent (ja que en aquest cas hi hauria d’anar una ambulància), es desplacen al lloc dels fets els membres d’aquest unitat mòbil per valorar quina és la necessitat. Aquestes unitats mòbils permeten fer front a diferents situacions, des de necessitats d’atenció sanitària o atenció psicosocial fins a petites incidències a la llar.
La unitat mòbil estarà centralitzada a Berga però atendrà tots els municipis de la comarca. Els encarregats del servei, que són auxiliars d’infermeria, tindran a la seva disposició un vehicle tot terreny per desplaçar-se allà on sigui necessari. En aquests primers mesos, els membres de la unitat mòbil faran visites a les persones que ja són usuàries de la teleassistència per donar-los a conèixer el nou servei.
Aquest nou servei permet donar resposta a emergències durant les 24 hores del dia i alhora fer un seguiment de les persones que ja disposen de teleassistència, que només a Berga són unes 400.

X