Més de 3.000 persones passen per la Fira de la Puríssima de Gironella

Els 300 quilos de blat de moro escairat que es va repartir ahir al migdia a a la placeta de Gironella donen testimoni de la gentada que va comprar, passejar, tastar i gaudir de les moltes parades i activitats que hi va haver ahir dilluns a la Fira de la Puríssima de Gironella, la tradicional fira de cada 8 de desembre.
Més de 3.000 persones van poder gaudir de les nombroses parades de productes alimentaris i d’artesania on es podia conèixer en directe els oficis de vidrier, fuster, cisteller i ceramista, entre altres.
Un dels actes més concorreguts va ser tast del blat de moro escairat. El xef berguedà Miquel Màrquez, impulsor del blat de moro escairat com a plat de la pau, va destacar que aquesta recepta s’ha recuperat com a plat tradicional i de cuina d’autor.
Tot i els núvols, la temperatura no va ser pas massa freda i va ajudar a que la fira es desenvolupés amb èxit. Una de les personalitats convidades a la fira va ser la senadora de Convergència i Unió, Montserrat Candini, que va destacar la importància de festes com aquesta per donar valor als productes que tenim més a prop.
L’alcalde de Gironella, Ramon Costa, es va mostrar satisfet de l’èxit de la fira i va destacar la importància que té el Blat de Moro escairat en el marc del certamen. Entre els assistents hi havia alcaldes de diverses poblacions que habitualment no hi assistien com Juli Gendrau de Berga i Josep Oliva de Navàs. Entre les activitats paral·leles a la fira, hi va haver, per exemple, trobada de gegants que va congregar diverses colles del Berguedà i comarques veïnes, exhibicions gimnàstiques, concurs d’all i oli de codony, també van obrir els comerços de la vila, i hi va hver partides de quina, tan ahir com diumenge al Local del Blat, on hi van assistir unes 600 persones a cada una de les sessions.

X