L’eix del Llobregat concentra quilòmetres de retencions en l’operació tornada del pont de la Puríssima

El retorn d’aquesta pont de la Puríssima, que enguany només ha comptat amb tres dies, s’ha concentrat a les principals vies de muntanya del Pirineu i Pre-Pirineu català. Molts han escollit les pistes d’esquí per aprofitar aquests dies, i per tant, molts han passat pel Berguedà. La C-16, l’eix del Llobregat, ha tornat a ser un dels punts conflictius de la xarxa viaria catalana. Ahir dilluns, l’operació retorn va provocar cues de varis quilòmetres a la comarca. Segons el Servei Català de Trànsit hi va haver 8 quilòmetres de cua entre la boca sud de Túnel del Cadí i Guardiola de Berguedà; 13 quilòmetres entre Guardiola i la Nou i retencions de 9 quilòmetres en el tram entre Cercs i Berga. Per tant, cues quilòmetriques pràcticament entre Túnel del Cadí i Berga.
Recordem que per intentar reduir aquestes cues es va fer una prova pilot que va consistir a tallar els accessos nord i centre de Berga, per poder habilitar un doble carril en direcció Barcelona. La mesura va ser efectiva ja que a partir de Berga es començaven a dissoldre les retencions. Per això, la mesura es podria repetir de cara a propers caps de setmana.

X