El Mercat Municipal de Berga detecta un descens de les vendes per aquest Nadal

Els àpats de Nadal seran, enguany, més econòmics. Aquesta és la tendència que es detecta mirant les vendes d’aquests dies al Mercat Municipal de Berga. Hi ha menys moviment de l’habitual a aquestes alçades del desembre i els compradors que hi van es miren amb lupa els preus de cada producte. El motiu? La crisi que ha obligat a molta gent a estrènyer-se el cinturó i intentar reduir despeses de cara a aquestes festes nadalenques. Tot i això, els paradists del mercat confien que les vendes es reactivin de cara els pròxims dies, Nadal i Cap d’Any. Ho ha explicat Manela Quesada, membre de la junta del Mercat Municipal de Berga.
En vistes de les previsions de vendes, el sector dels majoristes de productes frescos com el peix i la fruita han apostat per la contenció de preus. El descens se situa al voltant del 20 per cent. Per exemple, s’ha abaratit el llamàntol, l’orada i el rap, mentre que el preu del lluç s’ha reduït a la meitat. Segons Quesada, també són una opció econòmica la gamba llagostinera i els escamarlans.

X