L’alcalde de Sagàs considera que la indemnització que demanen els afectats pels focs del 94 és ‘ajustada’ als danys

L’alcalde de Sagàs, Joan Pont, veu ‘ajustada’ la xifra de la indemnització reclamada per la plataforma d’afectats pels focs del 1994 al Berguedà, que és de 100 milions d’euros. Sagàs va ser un dels municipis més afectats per aquest greu incendi, que va cremar més de 25.000 hectàrees, la majoria de bosc, al Berguedà. És la xifra que s’ha estimat que hauria de recompensar els múltiples danys que van provocar els focs. Pont ha recordat que l’incendi va representar ‘un abans i un després’ per Sagàs.
Pel que fa a un dels temes més polèmics actualment a Sagàs, el projecte per instal·lar un abocador de residus industrials al municipi, l’alcalde ha explicat que ara una empresa està elaborant l’informe desfavorable, que s’enviarà a la Generalitat el proper mes de gener, hi ha temps, fins al dia 20 i llavors serà l’administració catalana la que decidirà.
Pel que fa a la subvenció que li pertoca a Sagàs dels ajuts als municipis del govern central. El poble podrà obtenir una subvenció de 24.000 euros l’Ajuntament decidirà en els propers dies quin projecte presenta per aconseguir aquests diners.

X