General

Jaume Capdevila Kap publica la biografia de Tísner com a dibuixant

El ninotaire berguedà Jaume Capdevila, Kap, recollirà demà a Barcelona el Premi Gat Perich, que el distingeix (ex aequo amb Andreu Buenafuente) per la seva tasca al món de l’humor gràfic. Un reconeixement que s’ha guanyat tant per la seva bona feina com a ninotaire a diaris com el Mundo Deportivo i La Vanguardia, com pel seu important treball de recerca i difusió de la història de l’humor gràfic català. En aquest àmbit, el dibuixant berguedà presenta una novetat editorial: ‘L’humor gràfic de Tísner’. Es tracta d’un llibre que fa una aproximació a les caricatures d’Avel·lí Artís Gener, Tísner. Com a dibuixant Tísner va publicar caricatures a premsa de la República com ‘El be negre’ i els diaris ‘La Publicitat’ o ‘La Rambla’. Va continuar fent dibuixos al seu exili a Mèxic i quan va tornar a Catalunya als anys 80 es va reincorporar com a dibuixant al Correo Catalán, Tele/Exprés i La Vanguardia. Per això, Jaume Capdevila remarca que valia molt la pena aproximar-se a la seva obra gràfica, al seu estil de dibuix, a les seves influències, i a les seves motivacions. Segons destaca Jaume Capdevila, és una tasca que ‘encara no havia fet ningú i que val la pena’, ha dit.
La darrera novetat editorial del dibuixant berguedà Jaume Capdevila, Kap, ja es pot trobar a les llibreries, per un preu de 13 euros. L’ha publicat Pagès Editors.

Comentaris