General

La Generalitat contracta 38 persones per desbrossar i millorar l’entorn natural del Berguedà

La Generalitat contracta 38 persones per desbrossar camins rurals del Berguedà. Es tracta d’un projecte de protecció i manteniment mediambiental que implica 18 municipis de la comarca i que gestiona el Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà. Uns plans d’ocupació que donaran feina a 38 persones de la comarca que fins ara estaven a l’atur. Entre les tasques que realitzaran hi ha una actuació de neteja per recuperar camins públics d’Avià, també es faran millores a l’entorn natural de Queralt, i a Gironella es farà conservació i restauració de ribes, entre d’altres actuacions a diferents punts de la comarca.
Eduard Barcons, gerent del Consorci de Formació i d’Iniciatives, ha dit que el projecte suposarà posar un gra de sorra per millorar i protegir zones naturals del Berguedà, i tenir una més bona qualitat paisatgística. A més, el programa també professionalitzarà a les 38 persones que hi participaran, se’ls donarà una formació que els pot servir per la inserció al mercat laboral. El projecte es posarà en marxa a principis de desembre i durarà tres mesos.
Ha valorat molt positivament aquestes contractacions la consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, que avui ha fet una visita al Berguedà. Ha destacat que, a banda de treballar per afavorir l’ocupació d’una quarantena de persones, aquests plans contribuiran a millorar les condicions del paisatge berguedà, un recurs per al desenvolupament turístic d’aquest territori.
La consellera també ha aprofitat per fer balanç dels últims dos anys (2008 i 2009) al Berguedà a nivell d’ocupació. En aquest temps 255 persones al Berguedà han participat en plans d’ocupació, és a dir han treballat un màxim de sis mesos en projectes municipals. 120 més han fet tallers d’ocupació, o sigui han après un ofici i l’han posat a la pràctica. I a més, 21 llicenciats o diplomats han començat a treballar com a tècnics per ajuntaments i altres institucions. Tot plegat ha suposat una inversió de 6,4 milions d’euros, i de cara l’any que ve, s’incrementaran les accions de treball perquè la Generalitat disposarà de més pressupost, també pel Berguedà.

Estic amb tu

Comentaris