PeuSA MAig 2020

General

L’hotel Berga Park torna a obrir portes

Notícia que avança Ràdio Berga. Es torna a obrir l’hotel Berga Park. Després d’un any i tres mesos tancat, un empresa que es diu Queralt, Turisme i Gestió, es farà càrrec de l’hotel. Aquest és l’acord a què han arribat aquesta nova societat i Inberga Tur, que és qui té la concessió de l’hotel de la caserna de Berga.
Queralt, Turisme i Gestió és una empresa formada per l’empresari barceloní del sector de la publicitat i el turisme Jordi Sáez i pel berguedà Pep Graus, del grup GP. La idea és reactivar l’activitat de l’hotel i el restaurant, tot i que de moment es començarà amb mínims. El Berga Park obrirà ja aquest divendres, coincidint amb els festius de la Pasqua, i ho farà cada cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge), dormir i esmorzar. En principi s’oferiran aquests serveis, ja que també es començarà amb poc personal (4 treballadors), i la intenció és anar-ho ampliant. Joan Sistach, portaveu d’Inberga Tur és optimista. És conscient que no ha estat fàcil i que no ho serà, però confia en l’experiència dels empresaris que hi ha al capdavant de Queralt, Turisme i Gestió per tirar endavant l’hotel. Són gent amb voluntat de potenciar el turisme al Berguedà, i en aquest sentit, també pensen que d’una manera o altra s’ha de reactivar l’activitat a Queralt.
REACTIVAR QUERALT
Inberga Tur també té la concessió de Queralt, a part de la de l’hotel Berga Park. En aquest sentit, el juny passat, tenint en compte que l’hotel era tancat, l’Ajuntament de Berga va iniciar els tràmits per rescindir la concessió del Berga Park. Un procés que encara no s’ha acabat, no hi ha hagut resolució, i per tant, ara, amb la reobertura de l’hotel, Inberga Tur espera que el consistori els faci costat. Pel que fa Queralt, de moment no s’hi ha trobat cap sortida. Joan Sistach ha volgut deixar clar que des d’Inberga Tur continuen treballant per trobar-hi una solució, però també ha dit que abans que res la prioritat és garantir l’aigua a Queralt. És un problema que fa anys que s’arrossega i no s’ha resolt.
Garantir l’aigua és una prioritat. Inberga Tur demana a l’Ajuntament que refaci les instal·lacions i que aquest sigui el primer pas per reactivar l’hostatgeria i el restaurant. En aquest sentit, l’empresa berguedana ha dit que si l’Ajuntament hi troba una solució estan disposats a posar la concessió a les seves mans, ja que el que volen és que s’obri, que funcioni i que sigui un reclam turístic.

Comentaris