PeuSA MAig 2020

General

La nova empresa Queralt, Turisme i Gestió aposta per reactivar Queralt

L’empresa Queralt, Turisme i Gestió considera prioritari reactivar l’hostatgeria i el restaurant de Queralt. Aquesta nova societat que ara obrirà l’hotel Berga Park no perd de vista Queralt. Tant l’empresari barceloní Jordi Sáez com l’empresari berguedà Pep Graus consideren que és necessari potenciar tot l’entorn del santuari de Queralt, ja que és un bon reclam turístic, i per això no descarten moure’s perquè hi torni a haver activitat. De moment, el primer pas que fa aquesta nova societat és obrir l’hotel Berga Park. S’obrirà, recordem-ho, aquest Divendres Sant. De moment el servei serà els caps de setmana (divendres, dissabte i diumenge) dormir i esmorzar. Pep Graus ha comentat a Ràdio Berga que era una necessitat reobrir l’hotel i ha dit que per això s’hi ha apostat. A més, està convençut que és rendible.
Tant de l’hotel com de Queralt en té la concessió Inberga Tur, que treballa per trobar una sortida a Queralt, un projecte que fa anys que està encallat i que ara ha despertat interès als empresaris Jordi Sáez i Pep Graus.
Per a Pep Graus “és imprescindible per la comarca que Queralt funcioni”. Un punt de vista que comparteixen molts berguedans i col·lectius que reclamen la posada en marxa dels serveis que hi ha a l’entorn del santuari que presideix Berga. En aquest sentit, un grup que va crear al Facebook el bibliògraf berguedà Ramon Felipó ja té més de 500 adeptes. Es diu “Queralt, per la reobertura del restaurant i l’hotel del santuari”.
Inberga Tur té molt clar que Queralt ha ser un motor per atraure turisme al Berguedà i que el complex pot donar molt de sí, ara bé l’empresa reconeix que és complicat tirar endavant el projecte. Per això, el seu portaveu, Joan Sistach, ha dit que si l’Ajuntament hi troba una solució estan disposats a posar la concessió a les seves mans, ja que el que volen és que s’obri, que funcioni i que sigui un reclam turístic.
Ara bé, segons Sistach, hi ha una prioritat que no s’ha resolt: garantir l’aigua a Queralt. Ha reclamat a l’Ajuntament una solució definitiva que passaria per fer una nova instal·lació perquè l’aigua arribi a Queralt, ja que “aquest hivern hi va haver uns dies que no hi havia aigua i no es podia ni anar als serveis”, ha apuntat.

Comentaris