General

Casserres promou el comerç just amb activitats al carrer, diumenge

Casserres fa aquest diumenge la seva festa del comerç just. Un esdeveniment que pretén sensibilitzar sobre les desigualtats del sistema actual de comerç i promoure valors ètics i de medi ambient. Serà diumenge a la tarda, a partir de les 5, a la plaça Santa Maria i ho organitza l’Assemblea de Joves de Casserres. Hi haurà mercat d’intercanvi, en què tothom qui ho vulgui podrà portar objectes (roba, llibres, CD, etc) que ja no utilitza i intercanviar-los amb altres persones que els poden donar una vida més llarga. A més també, i per primera vegada, es farà un mercat d’intercanvi infantil, que comptarà amb l’ajuda dels monitors de Xiruques del Roc de la Mel i en què els nens i nenes podran intercanviar també allò que ja no fan servir.
La festa compta amb la participació activa de l’escola Princesa Lascaris, que en els últims dies ha estat treballant en temes de reciclatge i reutilització. Els alumnes fins i tot han elaborat un vídeo, amb el títol de “No siguem antiquats, siguem reciclats” que es podrà veure al matí, a partir de 2/4 de 12, al centre de dia la Residència l’Onada. Després a més, hi haurà un espectacle infantil amb l’Ós Mandrós i “Els nens de l’aigua”.
Però això no és tot, ja que a part de les paradetes de comerç just i de productes reciclats, de la recollida de telèfons mòbils usats per a Intermón i de la captació de donatius per a la reconstrucció d’Haití, també hi haurà un tast de cafè i de xocolata justos. I és que un dels objectius de la festa és, segons ha explicat Carles Casas, de l’organització, “remarcar que al món no hi ha justícia en molts àmbits i un d’ells és el de les relacions comercials”.
Tots aquests actes es faran diumenge però ja n’hi haurà demà, dissabte. Es farà una xerrada amb l’economista i membre de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, sobre les injustícies econòmiques mundials. Serà a les 8 del vespre al local Cultural de Casserres.

Comentaris