General

Els berguedans es busquen entre els 4.000 noms del monument a la Patum

Centenars de berguedans i berguedanes es van aplegar ahir a la rotonda del capdavall del passeig de la Pau per assistir a la inauguració del monument dedicat a la Patum i fer un primer intent per trobar el seu nom en un dels racons de l’escultura. Els curiosos van poder acostar-s’hi abans i després de la inauguració, aprofitant que la Policia Local va tallar el trànsit per evitar riscos i buscar entre els 4.000 noms. El monument, que representa el logo de la festa creat per l’artista berguedà Salvador Vinyes, s’ha finançat gràcies a les donacions populars de totes aquestes persones, tal com va recordar ahir, durant la inauguració, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau.
3.500 quilos de ferro i 6,5 metres d’alçada i 4 d’amplada són les mides de l’obra, que a partir d’ara dóna la benvinguda a tots aquells que entrin a la ciutat per aquest punt. En la inauguració, Gendrau també va explicar que quan es va començar a parlar d’aquest projecte, el seu impulsor, Salvador Vinyes, no les tenia totes, però que la resposta de la gent parla per si sola.
La inauguració del monument es va fer ahir al migdia, i a la tarda, van ser Els Quatre Fuets. L’última comprovació abans de l’inici de la festa va sortir bé, tal com s’esperava. I és que les proves tècniques ja s’havien fet amb anterioritat. Els fuets peten bé, tenen una durada d’entre 3 i 3,5 minuts els de la Patum gran i uns 2 minuts els de la infantil. Ahir es van cremar 16 fuets, dels 7.500 que s’han preparat per aquesta Patum. Es van fer dos salts de maces d’adults i dos d’infantils.
Amb la inauguració del monument dedicat a la Patum, el concert del Memorial Ricard Cuadra que es va fer dissabte a la nit, i els Quatre Fuets d’ahir a la tarda, l’inici de la Patum ja és imminent. Falten només dos dies i els carrers de Berga s’ompliran, un any més, de festa, disbauxa, cultura i tradició.

Comentaris