Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

El jaciment de Fumanya és candidat a ser declarat Patrimoni de la Humanitat

El jaciment paleontològic de Fumanya, a Fígols, és una de les propostes presentades per ser Patrimoni de la Humanitat, dins de la candidatura d’Icnofòssils de dinosaures de la Península Ibèrica, ja que el jaciment berguedà s’ha presentat juntament amb altres deu jaciments d’icnites de tota la Península Ibèrica (l’estat espanyol i Portugal), tot i que és l’únic de Catalunya.
El jaciment de Fumanya i els altres de la península competeixen amb 38 candidatures més, com per exemple les mesetes centrals de Sri Lanka, o la zona protegida de les illes Fénix, de Kiribati.
En total, 39 nominacions de 33 països que aspiren a ser declarades Patrimoni de la Humanitat. Totes s’estan avaluant aquests dies a Brasília, al Brasil, i entre demà i dissabte se sabrà el resultat, un cop hagi deliberat el comitè de patrimoni de la Unesco.
Si les petjades de dinosaure aconseguissin ser patrimoni mundial, Fumanya es convertiria en un motor econòmic i turístic del Berguedà. Així ho ha destacat Ferran Civil, president de la Ruta Minera del Berguedà.
El jaciment berguedà és conegut sobretot per les petjades de dinosaure, amb més de 3.500 rastres que van deixar els dinosaures que habitaven a la comarca fa milions d’anys. A part de petjades, el jaciment de Fumanya també ha donat molts més fruits, com per exemple restes fossilitzades d’ous, entre d’altres troballes.

Estic amb tu

Comentaris