L’ampliació de l’hospital de Berga està pràcticament acabada però no entrarà en ple servei fins passat el primer trimestre del 2011

L’ampliació de l’hospital Sant Bernabé de Berga està pràcticament acabada. Tot i que al nou edifici, que connecta amb l’actual, ja s’hi estan fent els darrers treballs per tenir-lo enllestit d’aquí a unes setmanes, la posada en funcionament es farà de forma gradual i fins passat el primer trimestre de l’any que ve no estarà plenament en servei. De moment l’objectiu és posar en marxa, el proper novembre, els nous ascensors que permetran una major circulació interna. La resta de sales estan pendents del mobiliari i també cal construir el vial d’accés per a vehicles fins al nou edifici.
La consellera de Salut, Marina Geli, ha visitat avui les obres del nou edifici, acompanyada de l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, d’altres càrrecs polítics i mèdics. Geli ha qualificat l’obra d’excel•lent i ha destacat que l’hospital de Berga és el més ben valorat de la Catalunya central pels ciutadans, amb un 7,75 sobre 10. Geli també ha destacat l’índex de casos resolts pel centre, que és del 73%. Segons la consellera des del 2003 s’ha fet un esforç important a nivell d’inversió per millorar l’hospital, amb un centenar de treballadors nous i un 70% més de pressupost.
El comitè d’empresa de l’hospital Sant Bernabé s’ha entrevistat amb Marina Geli per manifestar-li el seu desacord amb les darreres retallades salarials. Els representants dels treballadors li han lliurat una còpia de prop d’un miler de signatures en contra de la decisió de l’equip directiu del centre de tancar la segona planta i reduir l’activitat quirúrgica d’un dels tres quiròfans per qüestions de gestió i pressupost. Segons la secretaria del comitè, Queralt Fernández, aquestes mesures afecten als treballadors i també als usuaris.
Les noves instal·lacions de l’hospital de Berga permetran descongestionar l’equipament actual –que en un futur s’haurà de redissenyar i modernitzar– i representaran una millora qualitativa perquè diversos serveis guanyaran espai. En total es disposarà d’una superfície de 5.900 metres quadrats. A la planta baixa, hi haurà l’arxiu i el magatzem. A la primera planta hi anirà un laboratori integrat amb l’actual hospital i amb el CAP, i també una sala d’actes. A la segona planta, s’hi traslladarà la farmàcia del centre hospitalari. A la tercera, s’hi fa la nova sala de rehabilitació, amb set cabines individuals, vestidors, i gimnàs. I la quarta planta, es destinarà a hospital de dia de psicogeriatria.

X