General

L’Ajuntament de Berga vol ampliar el patrocini de la Patum amb Estrella Damm

L’Ajuntament de Berga vol ampliar el conveni de patrocini de la Patum amb l’empresa de cervesa Estrella Damm. El consistori i l’empresa catalana van signar un acord publicitari el passat mes de juny, pel qual la marca catalana es comprometia a aportar 53.000 euros a la festa repartits en tres anys. Segons aquest conveni, el consistori havia de garantir la presència de pancartes publicitàries d’Estrella Damm als punts de la ciutat més concorreguts durant la Patum, mentre que l’empresa catalana es comprometia a cedir les barres i altre material de la seva marca als establiments de la ciutat que tinguessin terrassa exterior i els de la zona del Vall durant els dies de la festa. El regidor de Patum, Jaume Vima ha afirmat a Ràdio Berga que “existeix la possibilitat d’ampliar aquest acord”. En aquest sentit, l’empresa patrocinaria a algun dels grups que actuen furant la festa, com succeeix en altres festivals de música patrocinats per l’empresa, com ara el Mercat de Música Viva de Vic o el Sónar de Barcelona. De moment, però l’Ajuntament espera rebre el pagament de 15.000 euros corresponent al primer any de patrocini amb Estrella Damm, tot i el suposat incompliment dels establiments de la zona de barraques de garantir el subministrament del producte d’aquesta empresa. Vima ha dit que “l’Ajuntament ja ha presentat la factura a l’empresa, la qual ingressarà els diners del patrocini durant aquest mes de setembre”.
El conveni es va signar uns vint dies abans de la celebració de la festa i molts dels establiments de barraques ja havien signats els contractes de distribució de la beguda amb altres empreses. Per això, molts d’aquests bars no van servei la cervesa de la marca patrocinadora durant la Patum. D’altra banda, el regidor de Patum ha admès que la manca de temps va fer impossible forçar en canvi de distribuïdors. Finalment, Vima ha comentat que l’empresa catalana serà la primera en fer efectiva la seva aportació a la festa, ja que el consistori berguedà encara ha de rebre els 70.000 euros amb els que es va comprometre el Govern de la Generalitat per a la passada Patum.

Comentaris