General

L’atur al Berguedà puja un 2% respecte en un mes i se situa en 2.939 persones

El nombre d’aturats al Berguedà ha pujat durant el passat mes d’agost. Es tracta d’un augment significatiu de 59 aturats, després de dos mesos consecutius de descens del nombre de persones sense feina a la comarca. L’ascens de les dades de l’atur durant el mes d’agost representa un augment del 2%, respecte el juliol, mes en què l’atur va experimentar una baixada del 0,65% i d’un 8% respecte el mes de juny del 2011. Segons les dades fetes públiques pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, la comarca va tancar el passat mes d’agost amb 2.939 persones a l’atur. Una xifra que en comparació amb la del mateix període de l’any passat, representa un augment del 3,74%, o el que és el mateix, en aquests moments hi ha 106 persones més a l’atur que fa un any.
Aquestes dades coincideixen amb la tendència d’arreu de l’estat. A Catalunya, 13.779 persones van perdre l’ocupació el mes passat, mentre que en l’últim any, la desocupació ha crescut en 161.266 persones, un 4,06%, segons les dades difoses fa uns dies pel Ministeri de Treball i Immigració.
Als municipis més grans les xifres d’atur són dispars. Berga, amb 1.382 aturats, ha registrat el descens de només una persona respecte el mes de juliol (-0,07%), mentre que l’increment interanual, és a dir, en comparació amb l’agost de l’any passat, l’increment ha estat de l’1,91%, és a dir, 26 persones més sense feina. En canvi, a Puig-reig, l’atur creix i s’hi registren 20 aturats més que al juliol, el qual representa un augment del 6,84%. D’altra banda, a Gironella l’atur també creix i ho fa amb una ascens de 10 persones, el que significa un ascens del 2,54% més que el mes anterior. Finalment, a Bagà, també puja l’atur i ho fa en 5 aturats, una xifra que suposa 3,35% més que el passat mes de juliol.

Comentaris