Èxit de la Marató del banc de sang a Berga malgrat la disminució de les donacions

Berga ha celebrat avui dijous una nova edició de la marató del Banc de Sang, amb l’objectiu d’arribar a les 300 donacions, però sobretot d’engrescar als donants habituals i als sobretot als nous, a realitzar aquesta acció altruista. Tot i que el ritme ha estat bo, al final només s’han pogut aconseguit 204 donacions de 225 persones (21 no han pogut donar) de les quals 20 han estat per primera vegada.
El coordinador de Banc de Sang, Khaled Katib, explicava als micròfons de Ràdio Berga que la ciutat sempre ha estat solidària i avui no podia ser menys.
Tot i això, aquesta disminució va en línia amb la que pateixen les donacions a nivell general i de les que segons Katib estan estudiant les causes, que podrien ser un cúmul de circumstàncies com el desencís de molta gent, la greu situació econòmica de moltes famílies o fins i tot la calor que ha fet durant tot el dia.
La marató s’ha portat a terme al primer pis del Casal de Gent gran, a la plaça de Sant Joan, i per donar sang només calia ser major de 18 anys i pesar més de 50 quilos. El Jaume és una de les persones voluntàries que avui ha donat sang i animava a tothom a fer-ho perquè no costa res i és bo per a qui dona sang, però sobretot per a qui la necessita.
La marató ha comptat amb el suport de l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, l’Ajuntament de Berga, Creu Roja i l’Associació de donants de sang del Berguedà, que sempre s’impliquen en les visites del banc de sang i teixits a la ciutat. També hi han col•laborat desenes d’entitats i empreses. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha volgut agrair el suport de tothom i encoratjar als berguedans anant a donar sang al migdia acompanyat d’alguns regidors i regidores.
Tot i el menor nombre de donacions, en cap cas és un fracàs, sinó un èxit – ha manifestat Kaled Katib- perquè aconseguir 204 donacions en un dia no és gens fàcil. El coordinador del banc de sang ha agrait a tothom el suport i col·laboració.

X