El Berguedà, el Solsonès i la Conca de Barberà col·laboren per ajudar les empreses del medi rural

Les empreses de la comarca tenen a partir d’ara un nou servei de suport. Es tracta del projecte “Nou entorn, 9’s reptes”, que pretén tirar endavant diverses iniciatives per formar “un pla de consolidació de les empreses del medi rural”. Es tracta d’una prova pilot que organitzen el Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal del Solsonès i l’Organisme de Desenvolupament de la Conca de Barberà.
La tècnica del CFI Cercs-Berguedà, Judit Corominas, ha explicat que entres les accions previstes hi ha un servei d’anàlisi i diagnosi per a empreses del sector primari per tal d’incrementar la seva competitivitat. També es posarà en marxa un servei de coaching per a microempreses que tinguin “potencial de créixer” a través del qual es “proporcionaran eines” perquè augmentin les seves possibilitats d’èxit. Corominas ha explicat que a més s’organitzaran jornades de cooperació empresarial per “incentivar la creativitat i la innovació de les empreses” i es crearà una plataforma virtual 2.0 per fer difusió de les diferents iniciatives que s’engeguin.
Qualsevol empresa de la comarca pot accedir a aquests serveis, per fer-ho cal que s’adreci al servei d’Innovació i Empresa del CFI. El projecte “Nou entorn, 9’s reptes” es posa en marxa ara i s’allargarà fins al mes de març. Per finançar la iniciativa es compta amb fons del ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

X